Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville hedra Saga och Maximilian

En vacker och stämningsfull minnesgudstjänst hölls på lördagskvällen för de två små barn som mördades i Arboga för sju veckor sedan.

Annons
Sov gott, Saga och Maximilian. Många kom till lördagens minnesgudstjänst i Heliga Trefaldighetskyrkan i Arboga.

Trefaldighetskyrkan i Arboga var fylld till sista bänk med människor som ville hedra barnen och ge sitt stöd till barnens föräldrar och anhöriga som också fanns på plats i kyrkan.

- Det var en ljus och vacker minnesgudstjänst. De flesta grät men mitt i allt det ofattbart hemska som hänt förmedlades det hopp, berättar VLT:s reporter Catharina Linder som var med vid ceremonin i Arboga.

Många av de cirka 450 personer som fanns i kyrkan tände ljus och flera hade med sig blommor - rosor, syrener och liljekonvaljer som lades ner framför porträtt av de två barnen. Den som ville kunde skriva en hälsning i en kondoleansbok och barn kunde lämna teckningar.

Kyrkoherde Mikael Hirsch som ledde gudstjänsten, pratade om att det är helt okej att känna vrede och knyta nävarna men att man kanske ska vända det mörka till en kraft att hjälpa varandra.

Under minnesstunden som varade drygt en timme, framfördes mycket musik, bland annat en specialskriven sång "I månljusets skugga" samt Benny Anderssons "Tröstevisa", "Himlen är oskyldigt blå" av Ted Gärdestad och "Det gåtfulla folket" av Olle Adolphson och Beppe Wolgers.

De två små barnen begravdes under fredagen vid en privat begravningsgudstjänst i kretsen av de närmaste.

Vlt.se

Mer läsning

Annons