Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marias Londonbilder ska bli en bok

Maria Stenljung och hennes man tillbringade nyligen en långweekend i London. Där fångade hon, från en parkbänk, veckans vinnarbild.

Annons

Foto är ett stort intresse för Maria Stenljung, Västerås. Hon tar ofta med sig sin Canon systemkamera för att fånga allt möjligt i stort och smått. Det blir det som tillfälligt dyker upp eller en detalj på ett hus eller något annat.

– Det kan vara en del av en papperskorg också, säger hon och skrattar.

I London dök en större ekorre upp framför dem och Maria lade snabbt ett finger på kamerans avtryckare.

– Jag vet inte vad det är för sort, jag får googla på det, säger Maria.

Fotografering en ett sätt att koppla av för veckans vinnare Maria. Först plockar hon bilder och väljer sedan ut de bästa.

– Jag tar ofta samma motiv från olika vinklar.

Maria berättar att hon tidigare gjorde en fotobok med sina bästa bilder. Hon skrev texter till och egna positiva dikter till några bilder. Att skriva egna dikter är tillsammans med fotografering Marias största intressen.

Nu ska hon välja ut de bästa bilderna hon tog i London och göra en till fotobok med bilder från staden hon tycker om. Maria tycker att människorna i London är trevliga och hon har besökt staden några gånger.

Maria fotograferar året runt och tycker att det finns en tjusning i alla årstider.

Ibland är det helt vindstilla med en vacker kvällshimmel - då blir resultatet imponerande vackert
Några svanar av flera tusen som rastar vid Hornborgasjön varje vår.
När jag besökte Västerås centrum började plötsligt en man cykla upp och nedför bänkarna utanför Centra. Det var rena akrobatiken och eftersom min kamera alltid hänger med, kunde jag ta en serie bilder. Här är en av dem.
Kameran var med denna gång också....!!!
Rivalen får på näbben vid Askövikens naturreservat.
Min elev Lisa Dahlin ser längtansfullt ut i vårskymningen.
Ser ni kycklingen i Påskgräset? :-) Svårt att se när Frasse la sig över den :-)
Ser ni kycklingen i Påskgräset? :-) Svårt att se när Frasse la sig över den :-)
Pomeraniern mini kan stå på baktassarna i minuter,bara för att bli kliad på magen, och nu har hon dessutom en fin liten mexikansk sombrero på huvudet,lagom till påsk, (Mini är en tik som är min granne Maggans lilla söta hund)
Snart öppnar det!!!
Vi satte oss ner på en bänk för att vila då vi fick syn på denna söta varelse, tror det är en ekorre fast en modell större.
Hur har dessa tulpaner hamnat i en murken trädrot vid Åholmen, lagom till påsk?
Idag lördagen den 12 april åkte vi en tur ut i naturen och ut mot Tidö. Där ute på ett gärde låg de här och vilade och de var helt fria, inget staket runt om gärdet. Tror det var 8 stycken. Tog bild på de här med de praktfulla hornen.
En kväll i April
En kväll i april vid virsbosjön
Bara väntar på att få sätta igång.
Bara väntar på att få sätta igång.
Vårtecken!
Vi såg minst 9st huggormar och 1st snok i en solig backe.
1 svart och 3 vanliga huggormar bakom vår sommarstuga. Ligger och värmer sig i solen.
Bichon Frisé hunden Bobo njuter av solnedgången en vindstilla vårkväll.
Jag undrar hur och framförallt av vad ICA tillverkar sin blodpudding ?
Sjö nära flygplats.
Om husen av timmer började brinna, skulle man använda det här redskapet för att riva isär timmerstockarna. Terho tycker att detta redskap är spännande.
Vår underbara katt Morris längtar ut, men en regnig dag som denna vill matte helst vara inne... Morris brukar gå ut i koppel cirka en gång/dag, men denna dag var det snöblandat regn och ett fåtal plusgrader. Vi längtar efter vår, sol och värme!
En bild på stadshuset på natten på bron mellan Hattfabriken och Cirkus
Katten Fisen kom hem med en mus härom dagen. Men det var inte vilken mus som helst! Det här är den kaxigaste mus jag någonsin sett. Istället för att ge sig av när den hade chansen så gav den sig på katten istället! Helt galen!Det hände inte bara en gång utan flera gånger.En riktig supermus!
Morgontrött gick jag mot bilen och nästan framme så jag två älgar på grannens tomt. Nästa tanke, fram med mobilkameran. Nej! Glömde mobilen inne! Rusade in efter mobilen och gick sagta fram för att få en bättre bild. Då ruskade det till i löven snett bakom mig och kalv nummer 2 kom fram, tittade på mig innan han/hon sprang till skogs med morsan och syskonet. Häftigt att bo så nära naturen.
vad vore Västerås utan kärlek? bilden visar kärlek framför Västerås upplysta stad under en vacker vårkväll i april
Denna fina humla letar efter nektar. Blev lite irriterad när jag gick efter med min kamera. Bilden är tagen i september i fjol.
Det gäller att hålla sig ren , när man ska på friarstråt.

Mer läsning

Annons