Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... men i Surahammar är det inga problem

Ljudet från undervåningen är så hög att det är svårt att höra vad vi säger. Här stör sig ingen på hur högt man spelar, säger Mathias Lind, som är en del av Immerse in reverse.

Annons
Färgstarkt. Mathias Lind, Erik Iwarson, Lena Strängberg, Robert Lönnros och Robin Forsberg repar i Surahammar.

De repar i ett hus som kallas Musikfabriken. En gång i tiden var det en skola men för mer än 20 år sedan blev det replokaler i huset.

Bandet består av Lena Strängberg, Erik Iwarson, Robert Lönnroos, Mathias Lind och Robin Forsberg och spelar hardcore med inslag av metal.

Om du vill ha en replokal i Surahammar är det här den enda som finns, berättar de. För lokalen betalar de 200 kronor per person och år. En liten summa enligt bandet.

Från början repade bandet i källaren hemma hos en av bandmedlemmarna men efter ett tag kände de att det var dags att röra på sig. Då hörde de talas om Musikfabriken genom kontakter och på så sätt fick de lokalen.

I huset repar sex band och alla har var sin replokal. Alla lokaler verkar inte vara upptagna heller, konstaterar de.

Immerse in reverse har en av de större rep-lokalerna i byggnaden, runt 30 kvadratmeter stor. Även om det är hål i väggarna, lamporna är vanliga tråkiga lysrör och det är smutsigt och kallt är detta en fristad. De har tagit hit en tv och tv-spel och så har de en stor hörnsoffa. Hit kommer de när de vill plugga, ta det lugnt och umgås eller bara slippa föräldrarna.

De tycker att de finns gott om spelningar i Västerås men inte i Surahammar. Det är enstaka evenemang i Surahammar och Hallstahammar som man kan få spela på, men det händer inte så ofta.

– Det verkar inte omöjligt att få en spelning, säger Mathias Lind.

Lokalen har ett bra läge i Surahammar och de tycker att det är skönt att deras replokal inte ligger i Västerås. De tror inte att de skulle vara lika peppade att spela om lokalen inte låg i Surahammar, för då skulle det inte bli några spontana rep och det skulle bli bökigt att åka hem och hämta instrumenten.

– Vi repar tre gånger i veckan, men det händer någon gång i månaden att vi repar spontant, säger Mathias.

I huset är det tre ungdomsband som repar och tre äldre band. De vet att studieförbunden är angelägna om att få hit tjejband och repa, något som de bara ser positivt på.

– Med tanke på hur få tjejer som spelar i band så vore det bara kul om fler tjejer blev engagerade, avslutar Erik Iwarson.

Mer läsning

Annons