Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnet är kort

Artikel 0 av 300
Väderskolan
Visa alla artiklar

Vi är många här i söder (inklusive undertecknad) som inte minns men det var inte så länge sedan vi hade en ”riktig” vinter.

Annons

November 2005 avslutades med kyla och flera omgångar av snöfall. Stort sett hela landet blev vitt. Blekinge och södra Småland fick upp till 1dm, Stockholm 1-2dm, även Norrland fick en hel del nysnö. I en period av milt väder i december smälte mycket av snön i Götaland och Svealand bort.

Strax före jul kom nya snöfall och Sverige blev återigen snötäckt men inte heller denna gång fick snön ligga kvar i söder som fick en grön jul. I slutet av månaden kom däremot den snö som för de flesta fick ligga kvar resten av vintern. Undantaget blev västkusten och sydvästra Svealand som vid ett tillfälle i januari fick regn istället för resten av landet som fick ännu lite mer snö.

Januari 2006 blev sammanfattningsvis kall och snörik i Götaland medan den i Norrland klassades som mild, dock inget som hotade snötäcket. Februari fortsatte med snö i hela landet och i slutet av månaden kom kraftigt snöfall med många trafikolyckor. Snön täckte hela landet nästan hela mars. I sammanfattningen för vintern 05/06 skrevs att man fick blicka tillbaka så långt som till 1980-talet för att hitta en jämförbar snövinter. Vi har en spännande jämförelse framför oss.

Alla artiklar i
Väderskolan

Fyra meter höga snövallar

SMHI:s väderkrönika.

Annons