Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moa har kollen på bollen

Leif Kristoffersson följde med när barnbarnet Moa skulle spela bandy på Rocklunda.

Annons

– Det är tjejen i blått som är vårt barnbarn, berättar Leif om vinnarbilden.

– Hon spelar i VSK, både fotboll och bandy. Bandy har hon spelat i ett par säsonger nu och har blivit riktigt bra på skridskorna.

För Leif Kristoffersson blev tillfället en dubbel njutning. Dels att hänga med i barnbarnets spel, men också ett tillfälle att få hantera kameran.

Dagen till ära invigdes ett nytt och större objektiv.

– Jag fick en digitalkamera när jag fyllde 50. Det är väl, öh, oj, 13 år sedan nu.

Presenten blev en vändpunkt i fotolivet. På den analoga tiden blev det mest bilder till jularna och någon födelsedag inemellan.

Nu hänger antingen storkameran eller lilla digitalkameran med på nästan allt.

Hur sparar du bilderna?

– Jag har äntligen flyttat ned allt på en stor extern hårddisk. Bara från ett sådant tillfälle som bandyn blir det mellan 300 och 500 bilder.

Sorterar du bland bilderna?

– Nej, inte som jag vill. Eller borde.

När digitalkamerapresenten var ny passade Leif Kristoffersson på att gå en kurs på medborgarskolan i digital fotografering.

Sedan dess har kameran graderats upp och Leifs kunnande också.

– En del av mitt fotointresse är också det tekniska. Att lösa hur man får en bra bild under knepiga ljusförhållanden.

– Det finns ju så många inställningar att hantera.

Framkallar du några pappersbilder?

– Nej, faktiskt inga. Men däremot frågar barnbarnets kompisar och deras föräldrar efter bilder när de ser att jag har en bra kamera med. Då bränner jag en cd med bilder och ger bort.

Är det fest eller!!!
Vi skickade in en bild för ett par veckor sedan där Alfons red på en snöelefant som vi hade byggt i väntan på att få träffa de riktiga elefanterna. En överlycklig kille fick nu äntligen rida på Elefant och krama sin nyfunna vän.
Kan rinnande vatten från hängrännan vara vackert? Ja, om snön vräkt ner och övergått i regn från en grådaskig himmel så att snön smälter ihop och försvinner!
Våren närmar sig och isen har smält i Östra Hamnen. Bore får vila efter en ovanligt mild vinter.
Efter många dagar av gråmulet väder mötte oss en februarimorgon denna flammande soluppgång, då vi var på väg från Bovallen via Skultuna in till dagens arbete i Västerås.
Det är poolspel i bandy och Moa har full kontroll på bollen när hon tar sig förbi motståndaren
Tagen under sen eftermiddagspromenad.
Mjau är det mars nu Ok! Puss!
En samling havstulpaner på ett båtskrov. Lite märkliga djur det finns i vår herres hage.
Även dom större fåglarna behöver mat.
Tidig februarimorgon på dåvö
Hundratals änder slogs om brödbitarna, när jag matade dom. Dom gick så långt att dom försökte ta maten direkt ur varandras munnar. Vissa var så kloka att det bästa stället var att sitta på broräcket, för att komma mig så nära som möjligt. Jag var ju den som delade ut maten.
När en havsörn landat på isen då ser man att en kråka inte är så stor i jämförelse.
Det är ju ändå lördag... Och då får man väl äta lördagsgodis (speciellt mammor)? Undrar Arvid Valsås, nästan fem år stor. Kanske inte direkt en kundvagn full med lördagsgodis dock, kanske mamma svarar. Men om man laddar för fullt inför sitt femårskalas i slutet av februari? Då kan man faktiskt behöva en kundvagn full med gotter att bjuda kompisgänget på!
Det är ju ändå lördag... Och då får man väl äta lördagsgodis (speciellt mammor)? Undrar Arvid Valsås, nästan fem år stor. Kanske inte direkt en kundvagn full med lördagsgodis dock, kanske mamma svarar. Men om man laddar för fullt inför sitt femårskalas i slutet av februari? Då kan man faktiskt behöva en kundvagn full med gotter att bjuda kompisgänget på!
Liam tar sin första kaffetår hemma hos farmor, i farmors gamla dockservis.
Min särbo och jag var på väg på E 18 till vår son och sonhustru i Stockholm en grå och duggregnig morgon på Alla hjärtans dag. Vi svängde som vi brukar av mot Vällingby där vi till vår förvåning får se denna gula lastbil backande i höger körfält. Jag var tvungen att ta upp min mobil och föreviga händelsen. Dessvärre är bilden i sämsta laget då den är tagen genom bilrutan och pga det dåliga vädret.
Hoppsan - det var inte babord utan styrbord om Kattskär som farleden går
Favoritlejonet Dingani lär sig att jaga själv och spanar här efter byten. Bilden togs under min volontärsresa i Zimbabwe, där jag hjälpe till på ett projekt som arbetar för att öka lejonstammen i Afrika. Lejonen föds i fångenskap och får sedan daglig träning i det vilda för att utveckla sina naturliga instinkter och släpps till slut ut i det fria.
Du har väl kollat kondensatorn
Morgon promenad så fint när solen skiner .
När jag var på väg till bussen så stannade jag till vid dammen och fick syn på ankor så tog några kort då en fin liten and precis ska flyga.
Mormor Anette var på besök och tänkte äta päron till mellis, men snabbt som tusan hade lilla Olivia snappat åt sig päronet och mumsade förtjust i sig!
kian 1,5 år vill gärna diska .klättrade på diskbänken och började diska .
Det här är Dolph. En miniatyrbullterrier som är 4 år. Han älskar att mysa och ta sovmorgon på helgerna. Här är en bild från det.
En härlig februarimorgon!
Dom första blåsipporna har slagit ut i rabatten
Sixten älskar att mysa i solen, att han inte riktigt får plats  struntar han i.
Det är jobbigt att vara på sin första utställning när man bara är 5 månader. Då är det tryggt att somna hos matte. <3

Mer läsning

Annons