Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morgonlek bland hundvänner

Veckans vinnarbild är tagen av Katherine Pettersson i Kolbäck. Nästan varje morgon samlas ett antal hundägare i Kolbäck för att deras hundar ska få leka och springa av sig en massa spring i benen.

Annons

Två av hundägarna som är här är Kathrine och Jorma Pettersson . De besöker ofta det här gärdet på morgonen för att deras ettåriga schäfer Zeb ska få träffa andra hundar för en stunds bus.

– Det är allt ifrån två till åtta hundar som brukar komma dit. De kommer bra överens, men ibland kan de gruffa lite om de får godis, säger Jorma.

Zeb har trots sin ringa ålder gått på flera kurser, bland annat lydnadskurser och svampkurser.

Kan ni använda honom

när ni plockar svamp?

– Ja, ja, det fungerar bra. Nu har vi skaffat en liten fickhund också, en chihuahua. Hon brukar också följa med. Hon är så kaxig så det går bra, säger Jorma.

På kvällen, onsdagen den 14 september, täcktes himlen till stora delar av en svart molnskärm. En nästan spöklik stämning uppstod. Här är en bild mot söder från min bostad på Drottninggatan.
Möss är inte det enda katten släpar hem . . .
Årets pumpa visade sig ha blivit en rejäl rackare...
Vi har en kompis som bor utanför Enköping han dotter fyllde år. Då bestmde han att grilla en hel gris som vi brukar göra hemma i filippinerna, har ni sett Robinson så här gör man när man grilla en hel gris det går att göra här i Sverige.
Höstsol på liten vandring på Bruksleden, fika vid en liten sjö
Fisketävling i Svartån och det fylldes på med öring.
Varje morgon träffas några ibland många hundar och deras ägare på gärdet i Kolbäck,det är lika roligt för hundarna som för husse eller matte.
Här är några av hundarna som var med på en utflykt,dom gillar verkligen att strosa runt sen komma o få lite godis för att sen leka
Här är både rött och vitt - ja, varsågodoch sitt!
Tusentals tranor har under den gångna veckan sträckt mot söder  över Västmanland. Det är så vackert. Från kören av föräldrafåglarnas lockrop hörs ungarnas pip.
Jag tycker den här bilden är så mysig! Den liksom utstrålar lugn och harmoni. Vi hade en helt underbar dag i svampskogen och här har jag lyckats fånga en ögonblicksbild, där allt liksom stannat upp! Båda hundarna tittar rakt in i kameran och Irma, min väninna, ser ut som förstenad i sin rörelse med smörgåsen. Hundarna heter Nano och Charlie.
Min kära katt satt så fint i sängen så var tvungen att knäppa en bild med mobil kameran.
En intressant nationalpark med 1000-tals balanserande klippformationer.
Den här tvåfärgade prydnadspumpan växer i vårt grönsaksland. Troligtvis kommer den bli helt gul när den är klar.
Sonen klippte gräset ute vid stugan och plötsligt så fanns det en färgglad larv på ett av hjulen.
Ett träd fullt med goda äpplen.
Nyfikenheten tog överhanden för ekorren, då jag stod där vid tallen med min kamera.Ekorren sprang upp- och nedför furustammen. I silhuetten syns blad avek och björk som står bakom tallen.
Djupt nere i ett hål växte denna jättekantarell. Tack vara att det fanns andra svampar i närheten fick jag syn på bamsingen. Det är de mindre som är godast men det är kul att hitta en sådan här någon gång.
Denna nyfikna ekorre hoppade fram mitt framför näsan på mig när jag var på Vallby Friluftsmuseum i somras med familjen. Jag hann ta 2 bilder av den med kameran innan den skuttade vidare.
Jag fick ett väldigt fint kort på Bobbo när vi var ute på promenad
Trollska daggdroppar i kvällssolen!
Efter en ordentlig regnskur tog jag den här fina bilden i trädgården.
Tomater med vattendroppar på.
Septemberkväll i blomrabatten.
Mina barnbarn Joel, Elias, Moa, Siri och Ida matar änder en dag i augusti.
Den här spindeln har byggt ett stort nät ovanför en blomma som sitter på väggen. Den satt och mumsade på något svart som såg ut att ha varit en fluga. Nätet var ganska trasigt, så flugan hade nog inte gett sig utan kamp.Spindeln var ca 2 cm och väldigt vacker. Jag tror det är en korsspindel.
passade på med kameran då stormen drog fram häromdagen
Jag och min vän Julia var ute vid hennes stuga i Fröholmen. Vi fotade nästan hela dagen. En riktigt härlig sommardag!
Detta märket av en fågel som krockat med en fönsterruta på Växhuset.Den måste ha blivit riktigt förvånad !
Taget från balkongen på Vallingatan här om dagen, strax innan ovädret bröt ut.
Taget från balkongen på Vallingatan här om dagen. Det var strax innan ovädret bröt ut.
Barnbarnet tog ett vackert kort på min uteplats. Hösten är här, men krukväxten står sig än, trots det kyliga höstvädret. Blommorna har inte sett mynningen på en vattenkanna sedan maj månad.
Inte bara Tilde, Ella och Vendela hade roligt på Kungsbyn den 20/7. Det hade tydligen även minigrisen...
Vackert väder, eller inte ?
Jag och min faster åkte ut till vackra Rosendals trädgård i Stockholm nu  i september. Där fanns det klorofyll i kubik överallt!Blommor,grönsaker,konstverk och en massa annat att glo på.Rätt vad det var fick jag syn på den här solskens-solrosen.Måste bara fota den tänkte jag....
Var chafför påPower Big Meet ,bilden tagen i backspegeln,där av felvända bokstäver.
Är sotare ett utdöende yrke eller ett renare sådant?
Häst med
Fisketur med båten en skön söndagsmorgon i augusti.
En skön fisketur väldigt tidigt en söndagsmorgon i augusti.
Bilden tog jag när jag åkte från Litauen, där jag spenderade hela mitt sommarlov, tillbaks till Sverige. Då tänkte jag att det alltid finns ljuset i slutet av tunneln.
Gula plommon är tydligen en omtyck frukt.
Knappt synlig men ändå där lyckades jag få med en av de aggressiva fiskmåsarna under en språkkurs i England för ett par veckor sedan.
Lille syrran med sin katt lillan
Min kära vän Sofie Jansson som illustrerade hur underbart livet var i somras när vi satt och grillade på klipporna i solnedgången. Nu är sommaren ett minne blott och vi får minnas den genom bilder som denna.
även i den blötaste och regnigaste höst finns det vackra minnen att spara
En sensommardag med yngsta barnbarnen Alexandra och David i
Ätliga svampar..vet ej..men läcker färg iaf.
Mitt barnbarn Oliver och hans kusin Adam tyckte det blev för långsamt att bara se på utsikten.Då åkte dataspelen fram under sjal o badkappa.
Fredrika och Elin tar en rast när de är i skogen och letar efter svamp.
DET ÄR ETT PRAKTEXEMPLAR AV DENNA VACKRA BLOMMA.
Taket på daghemmet är vackert. Synd att inte alla kan se det. Bara de som bor någorlund högt upp i de närmaste husen,
Kedja till en båt
Jag verkligen älskar att fota i min trädgård och nu på hösten är alla solhattar helt underbara med sina fantastiskt lysande färger
Jag verkligen älskar att fota i min trädgård och nu på hösten är alla solhattar helt underbara med sina fantastiskt lysande färger
Det var i en solig kväll på altanen i början av sommaren. Så såg jag en lysande röd blomma längst bort i trädgården. Det är en Vallmo med solen silande genom kronbladen, lite asiatisk känsla, kanske....
insektsfångare från åsby
Här visar Isabell och Cyberax prov på koncentration i den högre skolan vid 1,30 hoppningen Lollos Memorial Mini Derby vid Västerås Ryttarsällskaps tävling den 11 september.
På en grushög alldeles intill en liten väg fick jag se denna flugsvampfamilj. Pappa, mamma och två barn, som bosatt sig lite utanför skogen men med god utsikt från höjden.
Jag tog en promenad nere vid Östra hamnen med min Nikon och lyckades få till några fina bilder, det här är en av dem.
Rotfrukter, kål och tomater från Grönlund, lite av svampen jag plockade i Norbergsskogen. Härliga gåvor och håvor.

Mer läsning

Annons