Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämen, far å flyg – vilken raritet!

Fågelskådaren Olle Lindberg var på väg till Asköviken för att leta unika fjäderfän när han plötsligt mötte ett lok – mitt på bilvägen.

Annons

– Jag hade ju kameran med mig och tänkte att det här är ingenting man ser varje dag, säger fågelskådaren.

Lindberg satt i baksätet när han kom ifatt ekipaget. Trots att han tog bilden genom vindrutan och själv inte tycker det är något fotografiskt mästerverk är han nöjd.

– Det såg så lustigt ut, nästan som om loket kom emot oss. Jag tänkte att bilden var kul kuriosa. Lok brukar ju gå på järnvägen.

Väl ute i Asköviken dök det upp en del fina fåglar – men inga lika ovanliga som det vägburna loket. Vinner Lindberg miljoner på trisslotterna han nu får av VLT åker han till värmen i Spanien.

– Jag skulle vilja åka runt till några av de spanska vingårdarna. Och så finns det ju fina fåglar i Spanien också.

Hur kan en så liten talgoxe fånga så stora insekter?Denna lilla pippi fångade sin godbit med elegans på Sveriges nationaldag 6 juni. Han fick en riktigt smaklig måltid.
Jag, Célia, har tagit bilden från min balkong i Västerås. I ena handen hade jag sopbubblor, in den andra höll jag min kamera och så gick det att fånga solen!
Jag, Célia, har tagit bilden från min balkong i Västerås. I ena handen hade jag sopbubblor, in den andra höll jag min kamera och så gick det att fånga solen!
Har med stort intresse följt VLT:s fantastiska Webb-kamera placerad i en talgoxeholk, samt vår egen holk på tomten med en talgoxefamilj i.
Underbart vackra vandringsvägar i Bad Gastein. Här går vi förbi härliga blomsterängar, högt ovan staden och kommer förbi ett pyttelitet kapell som någon familj byggt åt sig.
I väntan på gubbarna...
Många vattentankställen efter vandringslederna i Gasteinerdalen.
Här kommer Pippi-Clara Långstrump-Andersson på sin första Barnens dag!
Nationaldagsfirande Västerås på Djäkneberg med fallskärmsklubben.
Vid en kvällsfotoutflykt på Ängsö med Fotoklubben Aros den 20 maj kom jag fram till en mycket gammal ek. Den hade tappat nästan all bark på stammen. Kanske inte så mycket att fotografera där, men min livliga fantasi såg detta ansikte som liknar en gammal orangutang eller nåt i den stilen.
En enkelbeckasin stående på ett ben på en stolpe. Den höll sig stående trots att vinden tog i mellan varven.
En rad tulpaner i det starka solljuset. Jag såg att jag kunde fånga dem på bild mot en skuggig mörk stenmur i bakgrunden. När jag tittade på bilden såg jag att det satt en insekt på tulpanen i mitten. Den såg jag inte på långt håll med mitt zoomobjektiv.
Avslutning på nationaldagsfirandet på Djäkneberget.
Närbild av en maskros.
Vi var på väg till Asköviken, när vi kom ifatt detta underliga ekipage. Det ser nästan ut som om tåget kommer emot oss.
Bilden tagen med bälgkamera och försättslins. Skärpan blir då bara några millimeter. Man kan i varje fall spegla sig själv i kattuggleungens svarta ögon.
Hittade denna mumifierade banan i våran slyngels kylskåp...
Av en slump råkade jag passera just som grävskopan började att riva entren till det som förr var Folkets Park i Sura.Undrar hur många fetsklädda,glada,danssugna,förälskade och ibland berusade människor som passerat här?
Min fru skulle ta bort ett torrt löv från trappsteget till uteplatsen, men lövet klamrade sig fast vid tummen och visade sig vara en vacker videsvärmare.
En fin sommarbild från vår vackra Park på Jakobshöjden!!!
En fin sommarbild från vår vackra Park på Jakobshöjden!!!
Sol Vind och Vatten
Sol Vind och Vatten
Återspeglíng
Återspeglíng
22+ Idag
5 månader sedan
Moa tar sig en tur i linbanan som slutar i Orresta
Underbar syn på Malmabergsgatan. Helt orädd flyger hästen fram, ser det ut som, mitt bland alla eftermiddags stressande bilister.
Dom duktiga naturvårdarna på Ängsö har tagit en  siesta och lapar sol på en berghäll.
Sista solstrålarna på värmeverket...
Har hittat denna bild i min iPhone och kom på att något avbildats i lågan när vi eldade på Valborg.
Detta par hittade jag i min trädgård. Vad kan det vara för sort, skulle vara intressant.
Jag och min hund befann oss utanför Fagersta och så var de varmt och så fick min hund bada och svalka sig å precis så lyckades jag ta ett kort när han precis hoppar från bad bryggan å ska landa i vattnet så ser man när tassarna snuddar vattenytan.
Var på en cykeltur och cyklade från Lögarängen mot Bäckby. Tyckte att det var jättevackert med graffitin på ena sidan av den mörka tunneln och det vackra sommarlandskapet på den andra sidan.
Äntligen premiär för fotbollslekis! Många små killar och tjejer hade väntat länge på denna dag. Stor koncentration krävdes för att pricka både boll och mål. Det gäller att ha tungan rätt i mun!
Det är märligt hur man med ett vanligt zoom objektive kan förända verkligheten. För det ser ju bara ut att vara ett stenkast från Elba kajen via plattan på Östra Hamnen, plattan på Lillåudden och till Öster Mälarstrand.
Lagom till skolavslutningen blommar lupiner och andra blommor i alla dess färger.
100602 var ute på en fisketur och fick upp det här
De här flickorna var ut klädda till statyer. De väntar på att det skall slå om till grönt och skall vidare till Vasaparken.
För första gången denna säsong släpades poolen fram på tomten, och Oscars glädje gick inte att ta miste på!!
Knopp av en gräslök.
För första gången denna säsong släpades poolen ut på tomten & det blev succé!! Oscars poolpremiär kunde inte bli bättre!!
Start.
Danne njuter för fullt nu när han äntligen har han fått komma ut på sommarbete!
Det är vårens hittills varmaste dag och Alex tar på sig yllemössan och hoppar av glädje.
En skön sommarbild från Huddunge.
Bilden tagen med mobilkamera medans jag väntade på paddlande scoutbarn. Våren kan vara magisk!
Majas nyuppspikade fågelholk blev genast bebodd.Hon blev väldigt förvånad över att hitta ett ägg i holken redan 2 dagar efter hon satt upp den.
Blodröd damm vid Öster Mälarstrand
skickar den igen eftersom jag glömde tele nr. på förra. När du inte kan sova en morgon så kan du alltid vila ögonen på en vacker soluppgång. Dessutom ser det ut som 3 solar, på bilden som togs sista maj kl 04.25
Hur vackert som helst är det omkring oss i natuern, en bild för alla som inte lägger märke till natuerns under. Något att vila ögonen på  för den som vaknar alldelens förtidigt, som jag gjorde denna morgon. Ser ut som 3 solar.  kl. 04:25 den 31 Maj.
Min kamera och jag spegla oss i kromet på en tjusig motorcykel.
Min kamera och jag spegla oss i kromet på en tjusig motorcykel.
Lyckades fånga en snigel som verkade spegla sig i vattnet.
Viggo Deltér under rollouten på hässlö 30/5
Kom och tänka på denna actionfylla bild när mina föräldrar sjösatte våran båt idag (söndag). Hoppas på en lika actionfylld sommar. Denna bild är tagen på västkusten från förra året. En riktig klassiker, blå himmel och vind i seglen. Det är en svensksemester av högklass.
Kan man ha ett bättre jobb än vad jag har, jobbar som stadsvärd och får se såna här härliga rabatter hela dagarna. I år är dom verkligen vackra.

Mer läsning

Annons