Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närgången vinnare

Även om Mats Berg inte är stormförtjust i fruktflugor är han glad för de två som ville smaka på ölen han använde till matlagningen. Närbilden på de små flugorna på flasköppningen ger Mats Berg äran och tre trisslotter.

Annons

- Vad roligt, säger Mats när VLT ringer. Han berättar att han tog bilden med en gammal kamera som klarar 3 centimeters närgräns. Därför syns de små rackarna så bra.

Mats Berg tycker om det mesta som flyger. Han arbetar med flygteknik och tycker om att fotografera fåglar och fladdermöss. Om trisslotterna ger honom vinst kanske det räcker till ett nytt objektiv han ska köpa till en av sina kameror.

Nu är bilden på fruktflugorna tagen och i fortsättningen ska han använda vinäger och någon droppe diskmedel för att få bort flugorna.

Valpen Lipton ger kattungen Tarragona en kärleksförklaring. Det var verkligen ett bett av kärlek och inte alls så brutalt som det ser ut.
sent omsider på året (23 oktober) hittade jag fortfarande några gula kantareller, men märkta besviken blev jag när jag hittade denna. Påträffad även av en älg innan jag kom. Svampen fick stå kvar och lysa gult i skogen...
Min svärfar Åke och jag var sugna på korv, och beställde varsin maxi bamse vid korvkiosken utanför willys på Erikslund i lördags.
Ibland kallar man kantareller för
Vackert på bild, den första frostiga morgonen. Det lär bli fler sådana mornar.
En öppnad flaska mörkt öl, vid tillagning av stek, drog till sig ett par smakråd. Två fruktflugor tyckte tydligen ölvalet var bra.
Vi var hundvakter åt River och jag tog en promanad till Anundshög. River rusade snabbt upp på toppen och kunde därifrån spana ut över omgivningarna
Storleken har viss betydelse så den får växa till sig under de närmsta åren!
Under dopakten smiter Liam fram och vill läsa en dikt.
Stekenjokk bjöd på många lämmlar i år
Plocka inte mig, jag är en snigeläten spindelskivling.
Största gräshoppan eller syrsan jag någonsin sett, vågade inte ta i den men barnen hade inga problem att fånga den, jag fick bara ta kort på den.
Vart tog sommaren vägen?
Jag är fascinerad av frost och iskristaller-det verkar finnas hur många variationer som helst!
Härlig färgsprankande höstpromenad i solskenet.
Här råder sagostämning i oktobermånens sken...Verkligheten kanverkligen vara sagolik ibland här i Bovallen utanför Skultuna.
Då jag sorterar sommarens bilder hittar jag vårt underbara barnbarn Ester som så stolt visar upp sin nya solhatt för farmor
Besöket hos tandläkaren blev kort för den här lilla sparven som kom in med postbudet. Den satt  kvar en stund på brickan och jag kunde ta några bilder innan vi motade ut den igen.
Nu Skördar vi våra supergoda vindruvor! Vi har så mycke att vi ger till hela kvateret!
Vi har skördat våra fina dekorations pumpor! Så här fint blev det efter skördningen!
När mamma renoverar vagnen fick lilla Nellie åka kundkorg men lika glad och nöjd var hon för det.
Tog den här bilden strax innan vi lyfte upp slussportarna i Strömsholm för att ta dom till hyttan i Hallstahammar för renovering. Var en otroligt vacker morgon. Härligt att få arbeta utomhus såna dagar
Idag var första gången vi besökte Busborgen i Västerås. Och så här kul tyckte våran dotter Lova att det var.
Jag steg ur bilen och tog denna bild men var snabbt tillbaka på minplats.
Vår hund, hittade ett älghorn i stugan som han malligt sprang runt med och visade upp. Efter en stund gick han och gärvde ner de, så efter en stund kom han igen och visade upp de igen, detta roa de hans sig med under hela helgen.
Kapkobran finns i Kalahariöknen i Sydafrika och är den kobra som orsakar mest dödsfall i landet. Den kan bli hela 180 cm lång.
Trots erosion av sanden kring roten står tallen där fin.
Lyckades få en otroligt gullig bild på min katt när hon leker med sin älskade leksak.
Min hustru behjälplig med skörden.
I samband med McDonalds cup i fotboll på Branthovda gick jag en fotopromenad. Fastnade för denna allé av träd som försvann in i dimman.
En söndag mötte vi en älg på E18 utanför Västerås.
Vi hyrde en stuga i Sälen i somras, en morgon vid 5-tiden vaknade jag av att min hund började morra så jag tittade ut och fick se den här morgonpigga älgfamlljen äta på ljung och buskage precis utanför fönstret. Det var bara att ta fram kameran och börja fota, jag hann ta bilder i ca 20 minuter innan de försvann, det blev närmare 100 bilder, bl.a flera närbilder på kalvarna och kon var för sig.
Det regnar
Fin Vy Över Kolbäcksgropen
Min lilla Gadde älskar att busa och när löven föll blev han jätte glad och busade länge, fick då denna bild medan han hämtad sig för nästa runda
Min son Tomas eller hans kompis
Milou 16 månader har krypit ner till labradorkompisen Zixten 7 år, för en liten gosestund. Båda bor i surahammar och det är farfar Mats Ytterberg Surahammar som tagit fotot.
På fotojakt av fina höstbilder en solig dag vid Ängsö Slott med barnbarnen.
Hasse och Zeke är på balkongen och övervakar gräsklippningen.
För några veckor sedan semestrade vi i Vieste, Italien. Det var mycket varmt och vi var därför ofta vid stranden. En dag såg vi denna roliga scen; en fotograf stod i vattnet och fotade snygga modeller på klipporna. Här är en väl inoljad tjej som prövar olika sexiga poser. Men det skojiga är den lille kepsgubben bredvid som verkar omedveten om vad som händer bakom hans rygg!

Mer läsning

Annons