Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blommar det i innebandy-VM

Under veckan pågår innebandy-VM för damer i Västerås. Eleverna på Västerås Praktiska gymnasiums floristutbildning ställer i samband med VM ut blomsterarrangemang – ett för varje land som är med i VM.

Annons
Florist javisst. Från väster: Linette Storborg, Moa Rosell, Ida Hedström, Martina Lindqvist och Elin Bratlgjerd. Sittande: Stephanie Soro Fernandez FOTO: MIRANDA TARTAGLIONE

Det är i Din Sko´s gamla lokaler i Punktgallerian som 20 olika blomsterarrangemang står uppställda sedan i torsdags morse. De olika arrangemangen representerar var sitt land. Allt från japanska blomträd till danska legoprydda blommor finns att beskåda.

- Det har kommit några innebandycoacher från olika länder och fotat sitt lands bidrag, säger Stephanie Soro Fernandez, 18 år. 

– Australiensarna var väldigt positiva och tyckte det var jättekul, berättar hon. De ville publicera bilden på sin hemsida.

Det svenska bidraget har arrangerats av Moa Rosell, 18 år, som till en början tyckte det var knepigt att komma på hur hon skulle gestalta sitt eget land i blommor.

– Jag utgick från ett vinterlandskap med glittrig snö och is. Visst har andra länder också vinter, men jag kände att den svenska vintern bör representeras, även om det för tillfället känns som höst ute, säger hon.

När Ung pratar med Moa är hon upptagen med att sätta upp små knäckebröd i sitt arrangemang. Gemensamt för de flesta bidragen är att det inte bara är blommor inblandade. Det danska bidraget är dekorerat med lego för att anknyta till landets stora turistattraktion Legoland och det italienska bidraget består till största del av spaghetti. Vissa av kreationerna går även i samma färger som landets flagga, till exempel den blå-vit-röda tolkningen av USA där även hamburgare och pommes frites ingår. 

– Det blir roligare om det inte bara är blommor med, säger läraren Anna Rydberg, som är stolt över sina elevers kreativitet.

Hon berättar att de från början fått uppdraget från Västerås stad som ville välkomna de olika länderna på ett lite annorlunda sätt. 

– Eleverna fick alla utgå ifrån varsin hink och sedan göra vad de ville utifrån det, berättar Anna.

Blomsterutställningen avslutas i dag, lördag klockan 14.00. Vill man kan man fram till dess rösta på sitt favoritbidrag samt svara på ett antal innebandy-relaterade frågor. Då har man chans att vinna priser.

Eleven som skapat det bidrag som får flest röster vinner ingenting.

– Förutom äran såklart, påpekar Linette Starborg, 18.

USA – Hamburgeland
Ungern – A taste of pepper
Tyskland – Tyska bakelser
Sverige – Vinterlandskap
Slovakien – Kontrasternas land
Singapore – Kaskad
Schweiz – Se upp i backen annars får du en känga i nacken
Ryssland – Dockornas land
Ryssland – Dockornas land
Norge – Tindrande vinter
Lettland – Trollskog
Kroatien – Snipp snapp slips
Kanada – Canada goose
Italien – Pastafontän
Japan – The old the new and today
Polen – Vinterspa i Polen
Holland – Tulpanfrossa
Finland – Alvar Aalto
Estland – Det skönsjungande Estland
Danmark – Lekfyllda Legoland
Australien – The Dundeeway

Mer läsning

Annons