Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer sommarvädret

I helgen stiger temperaturen till 27 grader. "Det är mycket varmare än normalt," säger meteorolog Christoffer Hallgren. 

Annons
På en bänk vid Svartån sitter Karin Frykberg Eriksson med maken Stefan Eriksson och njuter av en glass i solen.

Fram med grillen, på med solglasögonen. Nu kommer solen och värmen. Under dagen kommer temperaturen ligga mellan 22-24 grader och det är fina solchanser i hela länet.

- Det är ovanligt höga temperaturer för säsongen. Maj inleddes kyligt, det var till och med snö efter valborg. Men nu har det slagit om och blir temperaturer över det normala i stället, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Medeltemperaturen i Västerås med omnejd har legat 4 grader över normalt den senaste veckan och enligt prognosen kommer värmen att stiga ytterligare. 

- Under morgondagen blir det omkring 26 grader. Det beror på molnen, hur mycket solen får ligga på. Det kan bli upp mot 27 grader på flera platser. 

Fredagen inleds med fint väder och fortsätter med lite moln och någon skur på eftermiddagen. Men värmen kommer ligga kvar. Även i helgen blir det sommarväder med temperaturer över 24 grader. Christoffer Hallgren varnar däremot för åskskurar som kan dyka upp.

- Vädret kan ändras ganska snabbt nu. Håll koll på prognosen, det kan vara bra att ta en titt innan man går ut genom dörren, säger han. 

Här hittar du VLT:s vädersajt med prognos dag för dag. 

Mer läsning

Annons