Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårsdagen - årets stora pizzadag

Efter att ha firat nyårsafton med fina middagar och champagne är många sugna på enklare mat dagen efter, och då oftast pizza.

Annons
Hektiskt. För Ziad Elturk och resten av landets pizzabagare var nyårsdagen hektisk med många beställningar. Vanligast är det att beställa hem pizzorna, men en del kommer till restaurangen för att äta. Christopher Larsson passade på att köpa en pizza dagen i ära.

För landets alla pizzabagare börjar året med full fart, nyårsdagen är nämligen den mest intensiva pizzadagen på hela året.

El Maro pizzeria grill i Fagersta var inget undantag, där tillagades pizzor på löpande band under hela eftermiddagen.

– Det är mycket att göra i dag, vi har fullt upp, säger ägaren Ziad Elturk.

Dagen innan, på nyårsafton, passade han på att förbereda alla ingredienser inför nyårsdagens beställningar.

– Man hinner inte annars, berättar han.

Under nyårsdagen beställer nästan alla kunder hemkörda pizzor, både via telefon och hemsidan onlinepizza.se.

Att många var sugna på pizza under årets första dag rådde det ingen tvekan om när onlinepizzas servrar inte klarade av det stora trycket och låg nere från tretiden på eftermiddagen.

Någon som i stället valde att besöka pizzerian var Christopher Larsson.

– Jag har varit och handlat och passade på att äta nu när jag såg att det var öppet, säger han.

Enligt statistik från onlinepizza.se ökar försäljningen i landets pizzerior med 200 procent under nyårsdagen. Den vanligaste pizzan, förutom egen variant, är utan tvekan kebabpizzan.

0223-466 08

Elin Hofferek [email protected]

Ziad Elturk, ägare av El Maro pizzeria & grill hade fullt upp under nyårsdagen.

Mer läsning

Annons