Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ögonblicksbild veckans vinnare

Curt Rydberg och hunden Leo är ofta ute och rör på sig och Leo leker gärna med sin kompis Ellen som är ute med sin husse Magnus Thors.

Annons

– Jag har alltid kameran med mig och jag tog snabbt upp kameran när den här bilden togs, säger Curt, som är glad att den är veckans vinnare.

När jag gick i trean hade jag en lådkamera, berättar Curt. Sedan har kameramodellerna ändrats, nu är det digitalt.

– Men det är bara automatik som gäller när man har hund, annars får man inte bra bilder.

Curt tar cirka 100 bilder i veckan och är det inte på hunden så är det på allt annat möjligt.

– Vi är ofta ute. Det är friskvård att ha hund, säger han.

Första bilden Curt tog på Leo var hunden bara några veckor gammal, den bilden tycker husse mycket om. Några extra roliga bilder finns också och Curt berättar om när Leo har en pinne i munnen och ser ut som Winston Churchill.

ROSE-MARIE ERIKSSON

Stranden på ön Oleron i Frankrike som besöktes under praktiken i November 2011.
Klotformiga vattendroppar speglar omgivande buskar och träd, himlen samt den runda kameralinsen! Efter en regnskur formades vattenklot på rosenspireans blad. Jag gick mycket nära med kameran och upptäckte senare vad som speglade sig i dropparna.
Svensk sommar i kolonin!Jocke Helmin kämpar med att pumpa bort vatten från sin regndränkta tomt på kolonistigen 10 den 8/7-2012. Detta är ett återkommande fenomen vid regnoväder och tö. Många tomter på Hälla koloniområde har detta problem.
Väggmålare i arbete.
Det döljer sig en bil i vattenmolnet på Klockartorpsgatan
Ny å mitt i stan efter regnovädret.
En fin-rolig bild på en söt liten hund! Tagen under fredagens Cruising.
svårt att ta sig igenom.
Jag tog cykeln och åkte till Johannesberg  i lördags, på vägen mötte jag den här häftiga gruppen av ungdomar.. en sann folk festival.
I år växer rekordstora blåklockorlängsmed skogsvägen bort mot Boängen.
Två kvinnor får skjuts på motorhuven under Power meet
Hugo 3 år har längtat efter att få se dinosaurierna i Ölands djurpark. När vi kom dit var nog dinosaurierna lite större än han trott. Lyckades fånga hans härliga reaktion på denna bild.
Hugo 3 år har längtat efter att få se dinousaurierna i Ölands djurpark. När vi kom dit så var de nog lite större än han trott. Lyckades fånga hans härliga reaktion på denna bild.
När jag oljade in vårt staket så kikade en envis blomma av vresrosen fram mellan plankorna, och jag tycker det blev så vacker kontrast med blomman mot trä.
RIKTIGA KOMPISAR! Var ute på min sedvanliga kvällsrunda med hunden. Då upptäcker jag dessa kompisar. Katten sitter helt lugnt och stilla, igelkottarna promenerar omkring. Ena igelkotten kom en vända och råkade nudda svansen på katten, då blev den för ett litet ögonblick irriterad, men satte sig åter stilla mitt i ringen av kottarna. Det var så mysigt att se dom tillsammans.
På väg upp från vattnet mot tältet möttes jag av denna fina groda.Tog ett par bilder med mobilkameran, och avgör själv, ibland är det viktigare med timing och kamerans läge än massor av megapixlar...
Stor och Liten. Blir jätte glada varje gång dom träffas, två fina tjejer.  Betas Nova och Soda, leker och stojar tillsammans, fantastiskt roligt !
Hej. har tidigare under morgonen skickat in samma bild med text. Det är den texten som gäller. Glömde bara skriva min adress - där av gjorde jag om proceduren.
Med tanke på Voltige SM som skedde nu i helgen så skickar jag in en bild från en av träningarna på Salaortens Ryttarförening. Hästen, som heter Ayla, tycker det är extra kul med voltige och ibland blir det bra fart. Voltigören är min 11-åriga dotter Jennie och koncentrationen är hög då det går undan. En härlig ögonblicksbild tycker jag.
I slutet av juni tillbringade jag några dagar i Ålands vackra skärgård. Härliga dagar - underbar natur! Detta träd, som mycket annat, fascinerade mej!
Såg att det satt en fluga utanpå fönstret. Så jag
Det var en kall juni månad även för katter. Zilla tyckte det var skönt med tröja och mössa. Nu kan vi ta bort mössor och tjocka tröjor, för nu är sommaren här.
Kraftvärmeverket i effektfull nattskrud.Ingen fantasifull bild precis, men väldigt vackert i natten med alla lampor och vackra moln i bakgrunden. Jag tog bilden från Öster Mälarstrand och använde teleobjektiv.
Vår lilla cavalier king charles spaniel-valp Lucille ute i skogen. Hon är 9½ vecka gammal och supermysig!
Delad glädje är dubbel glädje heter det ju...Undrar om det gäller maskrosor också?:)
Solnedgång i Kattegatt
Den första och modigaste talgoxeungen av 6 som våghalsigt för första gången tittar ut genom hålet 5/7 tidigt på morgonen. Var dock snabbt nere i holken igen. (förmodligen världens högst häckande talgoxepar som födde upp ungarna.
Mer mat !När jag matade våra koikarpar häromdagen, var det en som tydligen tyckte att det inte var nog. Flera gånger kom han upp över ytan och tycktes säga att det skulle vara lite mer mat...Jag hade kameran i närheten och lyckades få en bild.
Bilden är tagen uppe i en skidbacke i Dalarna. Jag tyckte att utsikten var så fin när man kunde se vattnet precis framför alla husen, och man såg allt ur en helt annan vinkel.
Vår boxertik Nikita ligger och väntar på att gå till
Vår boxertik Nikita ligger och väntar på att gå till
Tusse
Tusse
Gulliga Pixel gosar med matte Susanna Lejon
Rottisen Ellen visar hur en rejäl puss går till!
Katten Knut
När jag reste mig från min slummer på verandan fick jag se de sista rhododendronblommorna genom spjälorna på staketet. På kvällen hade de regnat bort!
Jag var ute i trädgården och fotograferade och så knäppte jag den här bilden på vår katt Mimmi där hon satt mot vita dörren och spanade denna soliga sommardag.
Låg vid poolen i Grekland och fick besök av den här vackra fjärilen! Efter många om och med gick han med på ett foto!
Här släpps ingen in. Wilma vaktar på Midsommarafton
Liv Berglind, 2 år förbereder midsommar hos farfar Rune Berglind och farmor Margareta Berglind i deras sommarstuga på Brattheden, Ramnäs.
Carl Lindblad under en av vårens matcher!Kanske ett blivande fotbollsproffs!
För ett tag sen skickade jag in en bild på två grodor som parade sej på Tortuna golfbana och den publicerades i VLT. Nu ser vi resultatet av det. I söndags spelade vi igen och på green på 9:e hålet kryllade det av smågrodor, flera hundra satt på gräsmattan. Vi tog upp våra golfbollar och spelade ej klart det hålet för att grodorna skulle få vara ifred.
Min dotter sindra tyckte det var en bra ide att ta morfars stövlar och fiska lite i fågelbadet.
Tvåvåningsbo. På nedre botten bor en svartvit flugsnappfamilj med sina ungar och på övre
Nybakade studenten Emma Lindgren har bråttom till studentmottagningen.
Små lätta moln.....

Mer läsning

Annons