Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

om: Den bästa sortens vänner

Vänner som verkligen känner en utan och innan är ovärderliga.
En gång när jag hade en dålig period ville min kompis pigga upp mig.

Annons

Eftersom hon bodde över 50 mil ifrån mig kunde hon så klart inte bara komma över, så hon skickade ett brev. I brevet låg det fyra papper, två stycken var fyllda med ord och bilder hon hade klippt ut från olika tidningar som hon tyckte påminde om mig.

Det var massa citat som handlade om oss och vår vänskap.

I brevet skrev hon om framtiden, om hur kul vi skulle ha när jag skulle komma och hälsa på henne, om hur vi måste uthärda till sommaren då vi skulle tillbringa sommarlovet på flera olika festivaler sida vid sida, och bara släppa allt och ha kul.

När samma kompis hade det tufft under en period tidigare brukade jag ringa till henne varje dag och bara prata en massa strunt. Bara för att hon inte skulle känna sig ensam.

De där telefonsamtalen gjorde att vi lärde känna varandra utan och innan. Om det gick en dag och vi inte hade pratats vid kändes det tomt och konstigt. Samtalen blev till en vana som fick oss att känna en stark samhörighet med varandra, och som hjälpte oss i vardagen.

Nu var det ett mer än ett år sedan jag fick det här brevet, men jag brukar ofta tänka på det när jag känner att jag behöver pigga upp mig.

För jag vet att det inte är många som får brev av sina kompisar, särskilt inte brev som någon har lagt ner så mycket kärlek på.

Vi borde alla skicka brev till våra närmsta, och fylla breven med kärlek. Men man är oftast för inne i sitt eget för att komma på idén.

Så därför tycker jag att man ska anstränga sig, men det behöver inte betyda att man sitter flera timmar med ett brev, utan det kan vara så enkelt som att ge bort en klubba till sin skolkompis, eller bjuda på fika till din kompis som har slitit extra mycket för något.

Uppskatta dem du har som står dig nära. Du kanske gör någons dag, vecka eller

månad med din lilla gest.

Mer läsning

Annons