Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om: vad är det vi har på ögonen?

Jag vet att vi har starka rengörings-medel på vår hud varje dag, men trots det chockade det här mig.

Annons

Jag vill ha mildast möjliga rengöringsmedel eftersom jag ska ha det på mina ögonlock, och tror att det är Acos eftersom den säljs på apoteket. Det visade sig dock att krämen innehöll bra mycket starkare ämnen än jag trott.

I våras fick jag en liten svart fläck på min vita matta. Jag försökte med allt för att få bort den: först använde jag bara vatten, sen diskmedel, därefter flytande tvättmedel och till slut Vanish (som hittills fått bort alla fläckar på tyg jag använt den till). Ingenting hjälpte. I ett sista försök köpte jag ett medel speciellt för fläckar på mattor, utan resultat. Jag började känna mig som en seriefigur som försöker allt tills hela mattan försvinner.

När jag tvättade av mig sminket den kvällen fick jag en idé. Jag gick in på rummet och gnuggade en liten droppe sminkborttagningsmedel på fläcken. Vips, så var fläcken borta och mattan som ny igen.

Jag försöker inbilla mig att det var en sminkfläck, det känns som om det borde ge lite tröst, men det kan ha varit vilken slags fläck som helst. Det skrämmer mig att jag har något på mina ögon som är starkare än alla dessa medel. Jag tycker att apoteket ofta gör bra grejer, och jag tror att Aco är en av de mildaste krämerna, men hur starka är då andra märken? Och vad är det egentligen vi har på våra ögonlock?

Mer läsning

Annons