Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro på Skiljeboskolan

Skiljeboskolan som nyligen blev en profilskola, har ända sedan höstterminsstarten präglats av turbulens. Nu har rektor sagt upp sig.

Annons

En mamma som kontaktat VLT är orolig för hur det ska gå för hennes son som går i nian.

– Niorna ska söka till gymnasiet på höstterminsbetyget. Trots att det är första november finns fortfarande inga schemalagda lektioner. När lärare är sjuka sätts inga vikarier in. Eleverna får i stället sitta i korridoren eller gå in i en annan klass. Där fanns inte datorer så det räckte eftersom lektionssalen inte var anpassad för så många elever, säger hon.

– Det är många nya lärare och ny metodik. Det verkar som om processen mellan lärarna fortfarande tar mycket kraft från undervisningstiden, fortsätter hon.

För ett par dagar sedan sade Skiljeboskolans rektor Eija Salminen upp sig.

Har din uppsägning något att göra med den turbulens som präglar Skiljeboskolan just nu?

– Nej, absolut inte. Jag har blivit erbjuden en rektorstjänst i Stockholm som jag inte vill säga nej till, säger Eija Salminen.

Mer vill hon inte säga utan hänvisar till Håkan Bergsten, som är enhetschef i Proaros.

– Eija Salminen har sagt upp sig själv och nu påbörjar vi en rekryteringsprocess för att anställa en ny rektor. Under tiden tar Stefan Remne, rektor på Viksängsskolan, över. Just nu jobbar vi starkt på en grundstruktur, säger Håkan Bergsten, som menar att ambitionen tidigare varit för hög.

Läs hela artikeln i onsdagens pappers-VLT

Mer läsning

Annons