Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paddan fick en trädgårdshatt

Veckans bildvinnare hittade motivet i trädgården.

Annons

Michael Kämpenberg och hans sambo Anna Hammarsten bor i ett hus utanför Skultuna. När Anna rensade i trädgården upptäckte hon en padda som satt stilla med en konstig hatt på huvudet. Hatten för tillfället var en vinbärssnäcka som hade tagit sig upp på paddan.

Anna ropade på Michael som genast sprang in i huset och hämtade kameran. Det måste förevigas då djurkombinationen inte är en vanlig syn i trädgården även om det finns gott om vinbärssnäckor där.

– Jag tog ganska många bilder på paddan, säger Michael, som ville vara säker att några blev bra.

Så småningom tog sig den lilla hatten vägen ner från paddan till marken igen.

– Det tog inte så lång tid, men paddan satt helt stilla hela tiden, säger Michael.

När VLT ringde och gratulerade till vinsten blev det just på Michaels födelsedag.

För första gången lyckades jag ta en bild på en svala, närmare bestämt en ladugårdssvala. Det var inte många sekunder den satt still, så det gällde att vara snabb med kameran.
För första gången lyckades jag ta en bild på en svala, närmare bestämt en ladugårdssvala. Det var inte många sekunder den satt still, så det gällde att vara snabb med kameran.
Ogräsets skönhet! En maskros innan fröna hunnit lämna sin plats. Medge att även ett hatat ogräs kan ha en viss skönhet!
Skorpion-trollslända-myrslok? Trodde att jag såg fel först när jag fick syn på mutanten. Tog en bild och visade den för en insekts kunnig som sa: Det är en vanlig skorpionslända. Konstiga kryp i monsterfilmer blir bara verkligare och verkligare.
Vem tackar inte nej till gratis mat?
Nykläckta spindlar på äventyr
Snigel på väg!Tur att vägen är så lite trafikerad - det tar tid att komma över om man är snigel!
Just nu blommar rhododendronbuskarna runt om i Västmanland. Jag tycker blommorna är praktfullast innan de fullt slagit ut.
Gräsligt !!Hur tänker Västerås stad när man inte sköter om sina gräsytor.Det vore trevligt om vi kunde använda bänkarna istället.Vi betalar väll skatt för sånt här ???
På kortsemester i Rämshyttan störde en räv nattsömnen och såg (förutom räven) att solen var på väg upp, fick några bilder och denna över sjön Rämen är tagen 3:27. Räven den drog innan jag fick fram kameran.
Ett tecken på sommaren är att få åka jänkare
Melker fyllde år i lördags och blev så här lycklig över en av presenterna medan Anton tittar på.
Vilken skall jag välja ?
En spännande utveckling att följa. För några dagar sen var detta en grön knopp. Det kommer att bli så vackert!
Trollunge
Sommarlov och Sommarbete
Vi tog först bild på barnen som vi ansiktsmålat med svenska flaggan! Sen kom vi på att fröken borde ta på sig vår stora Sverige tröja och också vara med på bild, barnen tyckte detta var jättekul!
Efter regn kommer solsken.
Vår sommarflicka Lillith! Påväg till skolavslutningen i Irstaskolan. Poserar mitt i prästkragshavet på vår framsida, fin klänning och blomma i håret en härlig känsla av sommar och sol! Ledigt! Härligt! Lite pirr av förväntan och man gör sig extra fin! (på bilden Lillith Kiiveri Eriksson, 11 år)
Snart är jag stor och då ska jag låna morfars hoj och ta en tur!Vi ses snart på vägarna!Ha en bra sommar!Hampus
Gammalt möter nytt! Klapphuset från 1857 i Kalmar är det enda kvarvarande i Sverige.
Det är inte alltid lätt att ha långa ben!
Jag skickade in denna bild men glömde skriva adressen i namn rutan
Vi tog en promenad längs promenadstråket som går från Björnöbron till Gäddeholm på flygets dag. Där stötte vi på kossorna som Molly blev så förtjust i. Mooo mooo sa hon hela tiden. Det var en mysig promenad som avslutades med fika bakom flygplatsen.
Vilken tjej skulle inte vilja ha dom ögonfransarna.
Visst är det sommar, när kängorna blommar!
Lavendel
Vi hittade mor Padda i grönskan med hennes nya hatt.
Aimee Tresjö 5 år lever sig in i musiken
Aimee Tresjö 5 år på festival & lever sig in i musiken
Bilden tog jag under en promenad i skogen .
Brand på Ekebergaskolan runt 1:30
Barnbarnet Ella håller på att få sina första tänder, så hon ville ha något rejält att bita i. Det blev det som hon hade närmast till hands, nämligen vardagsrumsbordet.
Ovanligt många starar var på besök på vår tomt denna kväll. De gick runt på marken och letade föda. Några ungfåglar följde hack i häl efter föräldrarna och tiggde mat. En stare stod en bra stund och kämpade med vad jag trodde var en stor mask, men när jag senare tittade på fotot var det en kopparödla som den hade tagit! Synd om kopparödlan…
Gullig gäst i fågelholken.
Blodgrapefrukt i junisolen
En riktig skönhet i sommardräktSkrattmåsen på bilden höll på med att stående på stenar vid standkanten fånga fisk som simmade nära stenarna
Mitt härliga  barnbarn Freja Tjärnetorp Narving i soluppgången på Kreta i maj
Fötterna behöver vila lite innan vi vandrar ner från berget där jungfru Maria anses vara begraven. Gladys och Ulla från Västerås är i Kurdistan för tillfället och jobbar på Swedish Specialist Hospital.
För att maximera tidsperspektivet reste ordf i VARF Timo Karhula och jag till midnattssolen i Kiruna. Väl där fann vi att väderprognosen var något ljusare västerut varför vi valde Nuolja i Abisko. Natten till ära kördes linbanan och värmdes stugan nära toppen. En massiv molnbank dolde själva inledningen av eventet som för Abiskos koordinater pågick mellan kl 00:04:31 och 6:53:38.
2 års valacken Pilgrim hade en slödag, 11/6- 12
Fina veteranbilar med vackra damer i finatidstypiska frisyrer och kläder lockade utmånga på Hammartorget i Hallsta närClassic Damrally 2012 åkte genom byn...
En vacker blomma i mamas rabatt
Någon har glömt sitt arbetsredskap i trädet.
Denna hittade mitt barnbarn 4 år, i trappan vid badet i Surahammar och vart helt betagen:)

Mer läsning

Annons