Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen har inte fått träffa misstänkta tyskan

Polisens två utredare som varit i Tyskland har nu rest hem - utan att ha fått träffa den mordmisstänkta kvinnan. Hon vill inte ha kontakt med svensk polis.

Annons

Polisen och Åklagarkammaren fortsätter därför arbetet med att få den misstänkta 31-åriga kvinnan utlämnad från Tyskland till Sverige.

- Nu försöker vi i första hand få kvinnan utlämnad så att vi äntligen kan förhöra henne. I värsta fall kan det dröja nittio dagar innan kvinnan kommer till Sverige och det gör ju att utredningen stoppar upp, säger Börje Strömberg, polisens informatör, till TT.

Tre veckor har nu gått sedan mordet på de två barnen och mordförsöket på deras 23-åriga mamma ägde rum i Arboga.

Polisen fortsätter att samla in uppgifter i Arboga som kan visa att den misstänkta 31-åriga kvinnan varit på platsen under morddagen.

Sedan några dagar tillbaka har polisen kunnat föra samtal med den 23-åriga mamman, som vaknat upp och blivit bättre. Hon har nu flyttats från Akademiska sjukhuset i Uppsala till Centrallasarettet i Västerås.

- Vi fortsätter att träffa mamman och etablerar långsamt kontakt med henne så att hon ska känna sig trygg och öppna upp sig. Mammans berättelse är oerhört viktig för bevisningen, men vi måste vänta och se, säger Börje Strömberg.

Polisen har dock ännu inte kunnat gå in på händelserna den aktuella mordkvällen.

Sandra Bygdén

TT

Mer läsning

Annons