Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen har spärrat av skogsområde i sökandet efter försvunnen kvinna

Polisen har spärrat av ett skogsområde en dryg halvmil nordväst om Örebro. Där gjorde en polishund igår kväll en markering under sökande av den försvunna Nora-kvinnan.

Annons

Det var under gårdagens intensiva sökande i ett stort område i nordvästra delen av Örebro kommun som en hund markerade något avvikande i skogen intill en grusgrop nära vägen mellan Örebro och Närkes Kil.

- Området är avspärrat. Vi undersöker just nu platsen, säger Torbjörn Carlson, informationschef vid Örebropolisen.

Vad kan det vara som hunden reagerat på?

- Våra hundar är övade att markera på allt som inte borde finnas i naturen; knark, sak eller person, säger Torbjörn Carlson.

Kvinnan har varit försvunnen sedan den 29:e december. I onsdags häktades en 51-årig kollega till kvinnan, misstänkt för att ligga bakom försvinnandet.

Sökandet pågår i ett ganska stort område från Eker och nordväst ut. När sökandet började i onsdags var kärnområdet runt Närkes Kil och Klockhammar.

Signaler från den misstänkte 51-åringens mobiltelefon ska ha plockats upp från en mobiltelefonmast i norra delen av Örebro kommun och att det är det som gör området intressant.

Torbjörn Carlson ger inga kommentarer kring den uppgiften.

– Det enda jag kan säga om varför vi söker i det aktuella området är att vi har skäl att göra det och att det inte beror på vittnesuppgifter, säger Torbjörn Carlson.

Ett stort antal poliser deltar i sökandet efter kvinnan.

– Det är svårt att säga exakt hur många poliser som deltar. Man går ju in och ut ur arbetet. Men jag bedömer att ett 20-tal poliser deltar, säger Torbjörn Carlson.

Man har inte tagit hjälp av militär i letandet.

Enligt Aftonbladet har polisen fått in uppgifter om att den försvunna kvinnan setts i Nora på onsdagseftermiddagen, alltså efter den senaste iaktagelsen av henne inne i Örebro.

Inte heller det vill Torbjörn Carlson kommentera. Han är av utredningsskäl ytterst förtegen om vad som framkommit när det gäller tips, vittnesuppgifter och spaning.

- Om jag bekräftar eller dementerar den här typen av uppgifter kan det förstöra utredningen. Det är därför jag ligger lågt, säger Torbjörn Carlson.

Vad händer i utredningen, förutom det konkreta sökandet efter kvinnan?

- Vi håller förstås en massa förhör. När ett 20-tal poliser är igång kommer det in en mängd uppgifter som ska kontrolleras.

Mer läsning

Annons