Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: "Vi jobbar förutsättningslöst"

Polisen arbetar nu med att få fram bevisning som kan lösa morden i Arboga.
- Vi jobbar brett och förutsättningslöst, säger Sven-Åke Hammar, presstalesman vid polisen i Västmanland.

Annons
Tragedi. Polisen arbetade under tisdagen med att förhöra vittnen och med att genomföra en teknisk undersökning av den aktuella villan i Arboga.

Den 28-åringe man som anhölls natten till tisdag misstänkt för att ha dödat sina två små barn och knivskurit barnens mamma har genomgått en rättsmedicinsk undersökning i Uppsala under dagen. Polisen har också tagit hans kläder i beslag.

- Han är fortfarande skäligen misstänkt för mord i två fall och försök till mord. Men som i alla andra utredningar kan man inte låsa fast sig utan utredningen fortsätter, säger Anders Jakobsson, chefsåklagare vid åklagarkammaren i Västerås till vlt.se.

Enligt polis och åklagare finns det i nuläget ingen annan person som är misstänkt för inblandning i morden. Enligt polisen finns det inte heller något som tyder på att mamman själv skulle ha skadat sina barn.

Den 23-åriga mamman vårdas nu på Akademiska sjukhuset i Uppsala med svåra skador.

- Enligt de uppgifter jag har fått hålls hon nedsövd men hennes skador ska inte vara livshotande, säger Anders Jakobsson.

28-åringen nekar till brott. Senast torsdag klockan tolv måste åklagaren ta ställning till om den misstänkte ska begäras häktad.

Ann-Sofie Sannemalm

Hanna Oscarsson

Sandra Bygdén

Mer läsning

Annons