Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puss på dig mitt hjärta!

Kärlek, kärlek, kärlek. Fyra par berättar hur de träffades första gången.

Annons

"Vi började chatta"

och Erik Pettersson Bergvall

Ellen Persson

"Wallander var ingen mysig film, men det var kanske det som förde oss närmare varandra. Vi hade en dejt hemma hos Erik och pratade och kollade på film och så.

Första kyssen kom då när vi satt och tittade.

Men första gången vi träffades var i höstas när vi började skolan. Vi gick inte i samma klass men såg varandra ändå. Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag tänkte om Emil då, men jag tror inte att vi lade så mycket märke till varandra i början. Jag minns inte ens hur vi började prata.

Det var först efter jul som vi började prata mycket mer, vi började chatta på msn och skrev sms och så. Och det gick väl bara två veckor tills första gången jag kom hem till Emil och kollade på den där Wallanderfilmen och hade det mysigt.

Vi var ganska mycket tillsammans efter det och var med gemensamma kompisar och

sådär och kanske efter två veckor blev vi tillsammans.

Men vi har inte alls varit ett par länge ännu, men hoppas att det blir. Typ en vecka har vi varit tillsammans och känslorna växer hela tiden."

"Det liksom bara blev"

och Mattias Karlsson

"

Sara Peterzon Snygg tjej, tänkte jag och gick fram till henne och frågade om jag fick sätta mig bredvid. Det var första dagen i ettan. Vi började i gymnasiet på Carlforsska och hamnade i samma klass men ingen av oss kände någon annan då så det blev ganska naturligt.

Sen gick vi några månader i skolan tillsammans och var inte så jättemycket med var-andra, tills vi skulle ha klassfest.

Båda två gick på festen och det blev lite magi så vi började kyssas. Det liksom bara blev, känslorna fick styra. Vi hade ju varit helt okej klasskompisar innan men inte jättebra vänner, och det fanns inga direkta känslor.

Sen blev vi tillsammans några dagar efter första kyssen då i december. Men det skiljer sex mil mellan oss, så vi bor ganska långt ifrån varandra. Jag bor i Sala och Sara ute på landet i Rytterne, men vår kärlek överlever trots det.

Vi pendlar fram och tillbaka med tåg eller buss och sover över hos varandra så vi träffas ganska mycket ändå. Nu har vi varit tillsammans i ett år och två månader. Så nu har vi suttit tillsammans och ätit i matsalen varje dag sedan den där gången första dagen vi träffades."

"Gott nytt, sen kyss"

och Emil Molin

Angelica Novakvic

"Jag blev jätteglad när Emil bjöd mig på bio.Känslorna hade börjat växa och blivit lite mer kärlek, men första gången vi såg varandra var när vi började ettan på John Bauer ett och ett halvt år tidigare.

Känslorna då var väl bara ”vem är du?” liksom, och det var inte direkt kärlek vid första ögonkastet. Men det var ju ändå lite intresse och peta på varandra redan då.

Sen dröjde det ända till tvåan innan vi började prata lite mer. Vi hade ju praktik och även om vi inte träffades alls då så chattade vi väldigt mycket över internet, så känslorna gick plötsligt från helt okej kompisar till riktigt okej, haha. Någon gång efter det kom ju bion, men de hände inget då.

Sen blev det nyårsafton. Emil hade fest hemma och det var många där, hans kompisar och så. Sen kom jag och några kompisar också dit.

När klockorna slog över till 2010 var det gott nytt och sen kyss! Jättemysigt! Så det var första kyssen.

Så det trappades liksom upp hela tiden och nu har vi varit tillsammans i en månad och elva dagar."

"Exakt tre år nu"

och Anton Svensson

Klara Adamenko

"Vem vet, det kanske var kärlek redan då, vid första ögonkastet på mattan i gympasalen när vi gick i åttan. Anton och hans kompisar kom fram och började prata med mig och mina vänner. Det var egentligen idrottslektion men vi låg och pratade hela timmen istället. Efteråt gick vi tillsammans tillbaka till skolan.

Klara och hennes kompisar bjöd med mig och en av mina kompisar på bio och såna grejer. Sen blev det alla hjärtans dag, år 2007, och det blev en liten puss i skolan, så på kvällen efteråt ringde vi varandra och Anton

frågade om vi var tillsammans och jag svarade att jag inte riktigt visste, så vi bestämde att vi var det.

Kort efter det var vi hemma hos en vän och satt och tittade på film, vilken kommer jag inte ihåg! Var inte så fokuserad på filmen, bara på Klara, och det ena ledde till det andra så det slutade med att vi satt och kysstes.

Så det har gått exakt tre år sen den kyssen nu, på alla hjärtans dag, och det känns jättehärligt. Framtiden ser ljus ut, så länge det känns bra och båda är kära i varandra så är allt möjligt."

Mer läsning

Annons