Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånoffret: De hotade mig med baseballträ

Den 26-årige Köpingsbon vaknade av att någon plingade intensivt på hans dörr på Furuvägen. Han öppnade – och blev grovt rånad.

Annons
Här uppifrån, från den översta balkongen, föll en av rånarna handlöst ned till marken.

– Tre killar rusade in och tvingade ned mig i en fåtölj. En av männen hade ett baseballträ, men jag har aldrig sett dem tidigare, säger 26-åringen till bblat.se.

Polisen är fortfarande förtegen om vad som egentligen hände i lägenheten på Furuvägen i Köping i natt.

Klart är att en 26-åring blev rånad och att en av rånarna valde att ta balkongvägen, i ett försök att fly från polisen som snabbt kommit till platsen.

Mannen hängde i balkongräcket – men tappade greppet och föll handlöst, nästan 27 meter.

Han vårdas nu på intensiven i Västerås, allvarligt skadad.

Bbl/AT har pratat med mannen som blev rånad.

– 15 missade samtal på mobilen. Alla vill ha tag på mig och jag måste iväg till rättsläkaren, så jag hinner inte prata så länge, säger 26-åringen till bblat.se.

Vad hände, enligt dig?– Jag vaknade av att någon ringde på dörren mitt i natten. Jag var säker på att det var någon från huset, men det var det inte.

Vem var det?– Jag kände inte igen dem. De var tre stycken, varav en hade ett baseballträ. De jagade mig och tvingade ned mig i en fåtölj. Det var uppenbart att de var ute efter pengar, säger den 26-årige mannen.

Den senaste tiden har Köpingspolisen utrett flera grova personrån och också uttryckt en oro i Bbl/AT, om den allt hårdare utvecklingen i stan.

Efter grova överfall både på Hagavägen och Torsgatan var det i natt alltså dags för en lägenhet och en boende på Furuvägen.

Om det finns kopplingar till de tidigare rånen är ännu oklart.

Om de tre rånarna hade ett syfte med att ta sig in hos just 26-åringen är likaså okänt.

Mer läsning

Annons