Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt fotoögonblick för Linda

Veckans vinnarbild har fångat något annorlunda även om det är fotografens tolkning.

Annons

Linda Öberg, som tagit bilden, bor i Kolbäck men är ofta till Ekeby där det finns många småsjöar. Det finns gott om fåglar där och Linda lägger gärna ner tid och fotograferar dem.

– Det är härligt att gå där, allt är så tyst och jag fotograferar mer och mer.

Svanen Linda fångat den här gången simmade ensam fram och tillbaka och såg ut att leta något. Det var då Linda såg speglingen av skyltarna i vattnet. Kameran åkte fram och Linda fick en vinnarbild.

–  Blev så full i skratt när jag såg den här ensamma svanen simma fram och tillbaka i vattnet, för han simmade mellan de två spegelbinderna av reklamskyltar för snabbmatsrestauranger. Nästan så man skulle tro att han fungerar över var de sververade svanenmärkt mat.

Det visar sig att Linda har vunnit en gång förut även då med en svan på bild. Spöksvanen kallade hon den då fågeln skrämde henne när den flaxade till med vingarna.

– Kanske är det samma svan? säger Linda och skrattar.

Den omgången trisslotter gav inga pengar, nu hoppas Linda på de nya lotterna.

– Jag vill ha ett nytt objektiv till min kamera, säger hon.

Bilden tagen med så lång exponeringstid att jag kunde vrida kameranvertikalt under exponeringen och fick det därmed det att se ut som om stjärnan faller.
I Engsös vackra omgivningar är det alltid lika härligt att ströva omkring. Den här bilden togs vid sjön, inte långt från slottet.
På Trettondagsafton den 5 januari svepte dimman in över stan mitt på dagen. Fukten kondenserade till små iskristaller som lade sig över allt. Den utslagna rosen i vår trädgård kom att likna en sockrad marsipanros på en födelsedagstårta.
Mmm gott med Digestive tycker Angorahamstern Harry boy!
Mmm gott med Digestive tycker Angorahamstern Harryboy!
Efter ett träningspass på kvällen så gick jag i affären och letade proteiner. Det blev en blodig biff tillsammans med keso, fetaost, oliver och svamp.
Passerade kraftvärmeverket en kväll och detta blev en av bilderna.
Isen låg spegelblank vid Öster Mälarstrand en morgon i börjanav januari.
Att vandra på en i stort sett folktom vacker strand på Phuket, ja det är härligt. Lugna vackra stränder är det fortfarande inte svårt att hitta.
Så här kan en spegelblank is se ut en januarimorgon i Kvicksund. Efter någon timme kom de första skridskoåkarna.
Ett litet möte. Lilla Elias från Göteborg som nyss har lärt sig gå, har samtal med morbror Mattias på julaftonen hemma hos morfar Per.
Blev så full i skratt när jag såg den här ensamma svanen simma fram och tillbaka i vattnet, för han simmade mellan de två spegelbilderna av reklamskyltar för snabbmatsrestauranger! Nästan så man skulle tro att han funderade över vart de serverade svanenmärkt mat!
Bilden tagen från Skultuna em 2012-01-14 med ett 180 mm TeleskopPlaneten är strålande just nu ut och titta, dess månar syns med en vanlig fältkikare
Här kommer jag matte, med munnen full av pussar!
Fångade en lavskrika på bild då den var på väg in för landning på min säck.
En morgonpromenad där en vardaglig stadssilhuett slår ut i en färgexplosion med böljande linjer.
Stare i månsken. Om staren försämrade bilden för dem som tittade på tv inomhus vet jag inte. Men min bild av staren i månskenet blev en trevlig bild att ha i minnet och på bild.
Man kan inte få nog av den vackra naturen!
Ferrari F430 2007 Foto / Redigering : Jag
Nu har isen på Mälaren lagt sig kanske för denna säsong så iskonsten som bildats av Mälarens vågor som denna vid Notudden finns nu bara kvar i kameran.
Här är en bild som jag tog vid 12slaget på nyårsnatten. Jag som har tagit den här bilden heter Nelly Lindberg och är 13år.
Var tvungen att ta en bild på detta konstverk som mina klasskompisar Simon Hofvander och Pontus Israelsson gjort. Självaste trummisen är gjord av folie, trummorna av korkar och trumpinnarna av en tandpetare som de brytit av på mitten.
Var tvungen att ta en bild på detta konstverk som mina klasskompisar Simon Hofvander och Pontus Israelsson gjort. Självaste trummisen är gjord av folie, trummorna av korkar och trumpinnarna av tandpetare som de bröt av på mitten.
Nyår på elfte våningen kan ge perspektiv på de smällarna som vi faktiskt sätter av. Även om denna var säkert 150 meter bort så kändes den väldigt nära!
Svanen jakt efter fjärrstyrd båt. Det var spännande. Grabben, som ägde båten fick skynda sig att styra längre och längre bort från den uppretade svanen.Efter jul när vi tog en långpromenad runt en liten sjö i Boulognerskogen såg vi detta drama.
Västerås, hamnen
Mälaren, hamnen Västerås.
härlig bild som togs under en lunch promenad
En markant molnfront på väg in från väster över lagunen vid Lögarängen ca klockan 13 den 9 januari 2012. Det är bra att ha en mobiltelefon (iPhone 3Gs) med kamera då naturen exponerar ett vackert motiv.
Skön att vara på land
Skönt att vara på land !!
Den första isen har lagt sig på Mälaren. Strax innan solen gick ner söndagen den 8/1 2012 fångade jag denna vy.
Piren vid Svartåns utlopp, Västerås
Andreas Vasberg och Erik Beckman får för sig att ta ett dopp i Mälaren en trevlig måndag kväll den 9 januari.
Frost på spång vid sjön Fiskkraken.
Min hund fick besök av en barndomskompis, glädjen över återföreningen går inte att ta miste på!
Blomsterprakt mitt i vintern. Min man fick den här orkidén på sin 30 årsdag i början av Oktober och den har blommat sedan dess! Vi har flyttat med oss den från ett hus till ett annat, men den är fortfarande lika vacker!

Mer läsning

Annons