Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räven har funnit Geerts restaurang

Geert Weggen trodde att han hade skickat sin bild till en tidning i Jämtland och blev förvånad när en tidning från Västerås ringde och berättade att hans bild har vunnit denna vecka.

Annons

Geert Weggen har inte bott eller har någon anknytning till Västerås. Men han har bott i andra länder och olika platser i Sverige.

Sedan nio år tillbaka bor han i Bispgården i Jämtland där han trivs.

Till huset, där Geert bor, dyker det upp olika djur som han gärna ger mat. Fåglar som äter direkt ur handen eller som nu senast en räv som vågar sig komma nära.

Geert berättar att han provar att mata räven med olika saker och just när vinnarbilden togs var det bröd som serverades.

– Räven tycker om korv men inte bröd och inte äpplen heller, säger Geert.

Men serveras inget annat än bröd och räven är hungrig får det också duga.

Det bor en konstnär i Geert och han är gärna ute och fotograferar i naturen han har runt husknuten. Närbilder på vattendroppar, svampar och annat förevigar han med sin kamera. Även djuren tar stor plats i hans bilder, både i naturen eller i anslutning till hans bostad. Han har bild på en ekorre i en korg och en som sitter på ett datorbord till exempel. Geert experimenterar gärna med djurbilderna. Men det krävs att han sitter stilla för att inte skrämma djuren med en häftig rörelse.

– Det är svårt sitta stilla i bland, säger Geert och skrattar. Men han gör det gärna för att få bra bilder på djur.

Höst i Vagersta!
Vacker vy över Kolbäcksån
Under helgen hade man i Örebro ras-höns utställning ! Grannens dotter var med där ! Innan hon fortsatte hemåt från Sura fick vi en egen höns visning ! Ett av dem är med här !
I vintras matade vi småfåglar med solrosfrö ur en automat i trädgården.Vi såg att fåglar tog frön med sig till soluret för att skala och äta sigmätta. Förmodligen tappade dom något frö som grodde i våras och nu vuxit upp till en jättestor solros.
Tarzan den svarta katten kom till oss för 12 år sen, vild, mager och hungrig, det var vinter och 15-20 grader kallt ute. Idag har han mat, varmt och gott, tillsammans med Nelson snart 2 år som gärna lägger tassen om sin gamla KOMPIS. Bilden är tagen en morgon vid frukostbordet av min sambo Harry Högback
Hösten är kronan på verket
En ravin i fjällvärlden ? Nej ! Endast en kväll i september på den nedlagda järnvägen mellan Ramnäs och Skultuna omgiven av granskog.
På trappen hittade jag en blåsig dag katten Tiger, i sällskap med ett höstlöv, måhända tänkandes: -Vad nu då, redan höst...?!
Visst blir man glad av barn?! Bilden på mina barnbarn Ebba och Molly är inte nytagen, men den gläder och väcker trevliga minnen hos hela familjen, så fort den tas fram.
Hösten färger speglar sig i kanalen i Strömsholm
På rumpan utför slänten. Albin testar slitstyrkan på byxbaken.
Äkta lerinpackning
Där Ljusnan rinner upp kan vattnet drickas direkt utan fara M.V.H. Sven Olof blomster
I Ljusnans övre flöde är vattnet så klart och kallt att det kan drickas utan fara. Hoppas det får vara så!! Vi måste skydda vår dyrbara natur!M.V.H. / Sven Olof
Solnedgång vid sommarhuset på Dåvö.
Molnen speglar sig i vattnet på.
Åkeröäpplen plockas
Minne från en varm sommarnatt 2013
Avslutningen på kulturnatten
Hej vad det går.Morfar och barnbarnet Colin har byggt en tramplådbil tillsammans. Äntligen klar och med stor spänning ska den nu provköras med bogsering efter morfars moped.
Reklam ifrån Hasselbäcks livsskola satt fastklistrat på rutan när vi stod parkerade vid Erikslund. All reklam är bra reklam?
En ståtlig och fin älgtjur står och njuter av morgonen. Vi står och tittar på varandra ett bra tag innan jag måste vidare till jobbet.
Det var sen morgon den 17 september när vi kom till vår mc-kontroll. Vilken fantastisk syn: Det skira spindelnätet hängde ovanför den lilla granen och granen och marken var översållad med vita tunna slöjor som skapats under natten och morgonen. Älvorna hade nog nyss slutat dansa. En vacker upplevelse innan motorcyklarna strax skulle brumma förbi
VLT kändisen GRANATH som tog SM guld var ute på flygfärd.
Linus och Amanda gör allt för att få vara med i vlt
Den gamla bryggan i solnedgången. gå ut på den om du vågar.
Björnön och Västerås natur är underskattat! Här är jag ute på en härlig tur i en Kanadensare tillsammans med min prins Jonas. En helt underbar dag och en helt fantastisk bild som får mig att tänka tillbaka på en magisk sommar, nu när höstmörkret har lagt sig över vår stad.
Konstverk vid sjön i Ängelsbergs Skulpturpark !
En underbar kvällssol vid sjön Stora Djurlången i Kloten.
Älvorna dansar över Sottjärn i Södra Dalarna.
Älvorna dansar över Sottjärn!
Naturum i Kristianstad tidig lördag morgon 21.9.2013.
Fullmåne som speglar sig i Långsjön, Surahammar
Katt tittar på katt
Fin solnedgång i September!
Massproduktion av pumpor inför Ölands skördefest.
En otrolig höstmorgon
Höstbild i Barkarö. 2013-09-23 kl 070715
Nu har kommit räven regelbunden. Inte varje dag. Hon stod där när jag kommer ut dörren. Vi tittade länge på varndra. Jag gick in för att hämta mat och kameran. Hon stannade kvar i en timme den första gången och det blev allt längre. Hon kommer så nära att hon rör på mig. Min vän har fått ett namn
Nu har kommit räven regelbunden. Inte varje dag. Hon stod där när jag kommer ut dörren. Vi tittade länge på varndra. Jag gick in för att hämta mat och kameran. Hon stannade kvar i en timme den första gången och det blev allt längre. Hon kommer så nära att hon rör på mig. Min vän har fått ett namn
Konsert på Utabygatans stora scen.Mungiga och fiol var det här.
Skatten finns i Fjärdhundraland!
Fick en jättefin bild på en korsspindel.Den bor på Bessernegatan hos John och Sylvia i en pelargon .Men en solig septemberförmiddag så satt den ute i sitt nät.

Mer läsning

Annons