Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röda Korset avvecklar kontor

Röda korset ska banta sin organisation med 150 tjänster. Det innebär att kontoret i Västerås läggs ned.

Annons

De tjänstemannakontor som ska avvecklas finns i Kristianstad, Sjöbo, Hässleholm, Karlskrona, Halmstad, Falkenberg, Kungsbacka, Vänersborg, Eskilstuna, Nyköping, Uppsala, Västerås, Hällefors, Karlstad, Bollnäs, Strömsund och Boden.

De som arbetar på kontoren kommer att förflyttas till det kontor som ligger närmast och före jul kommer personalen att få besked om vilka tjänster som försvinner.

– Det gäller sju stycken på Västeråskontoret. Som det blir här så kommer vi att föras över till Örebro- eller Stockholmskontoret. Jag själv är en av dem som kommer att förflyttas. Sedan blir det en ny LAS-vända där, säger Anders Holmer på Röda Korsets Västeråskontor.

I det här läget är det antalet kontor som man har beslutat ska läggas ned, inte antalet personer som kommer att sägas upp. Däremot kommer inte Röda Korsets affärer och föreningar att drabbas då de drivs av frivilliga och berörs inte alls.

– Vi är några tjänstemän som är centralt anställda som drabbas, säger Anders Holmer.

Kontoren kommer formellt sett läggas ner den första januari och sen ska den nya organisationen träffas.

– Vi har kontrakt på den här lokalen i ett och ett halvt år till så det blir lokala förhandlingar sedan. Jag har inga detaljer på hur man tänker hantera det här, säger Anders Holmer.

Västmanlandsdistriktets kontor för Röda Korset har funnits i Västerås sedan 40–50 år men ska nu stängas.

– Det här känns smärtsamt för oss allihopa, säger Anders Holmer.

Mer läsning

Annons