Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här valde svenskarna att resa i sommar

Nu har resebolaget Resia sammanställt en topp-10-lista på länder som vi besökt i sommar. "Trots spekulationer om att terrorism och osäkerhet skulle ha avskräckt oss svenskar har reslusten fortsatt att öka under sommaren 2017" säger resechefen Karolina Fägerblad.

Annons

Listan på populära resedestinationer är lång och i toppen, likt förra året, ligger vår blåvita favorit Grekland. Nykomling i år är Tjeckien som ökat med hela 82 procent jämfört med samma period förra året.

– Svenskarnas reslust fortsatte att öka under sommaren 2017 trots spekulationer om att terrorism och osäkerhet skulle ha avskräckt. Att resa är helt enkelt årets höjdpunkt och när vädret på hemmaplan sviker finns det inget som stoppar oss svenskar från att fly vardagen. Intressant för den här sommaren jämfört med den förra är att vi ser att resmål på nära håll klättrat snabbt. Om detta beror på att det känns säkrare, att man vill spara på miljön eller att de resmålen helt enkelt blivit trendigare går bara att spekulera i, säger Karolina Fägerblad, resebyråchef på Resia i Västerås, i ett pressmeddelande.

Mest bokade länder i sommaren 2017

(gäller avresor mellan 1 juni och 31 augusti 2017, samt en kort jämfört med samma period 2016)

1. Grekland, toppade även listan 2016

2. Spanien, hamnar på andra plats, likt 2016

3. Kroatien, klättrar från sjätte placering 2016 till tredje 2017

4. USA, inte lika poppis som år 2016 – tappar en placering

5. Italien, ramlar – från fjärde plats 2016 till femte 2017

6. Storbritannien, klättrar två placeringar

7. Cypern, sjunde plats i år, likt 2016

8. Tyskland, klättrar upp två steg jämfört med 2016

9. Frankrike, samma placering som året innan

10. Tjeckien, nykomling på topplistan

– Vi svenskar föredrar numera upplevelser, storstäder, nya kulturer och spännande mat framför stillasittande på en strand eller vid en pool, avslutar Karolina Fägerblad.

Mer läsning

Annons