Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagan om de två tornen - del II

När Kenth Ohlsson, Västerås, är ute med sin kamera försöker han med linsen fånga det som sticker ut lite.

Annons

Motiven varierar och i detta fall sticker det både upp och ut.

– Det blir lite som det faller sig, säger han.

Veckans vinnarbild tog Kenth Ohlsson under en morgonpromenad i närheten av bostaden. Han tycker kraftvärmeverkets torn blir pampiga i vissa lägen. Den här morgonen kom röken upp från skorstenarna och dimman låg på lägre höjd. Ett läge för Kenth att plocka upp sin kamera.

Kenth Ohlsson fotografera gärna och tycker nog att bilderna i de flesta fall är på barnbarnen.

Att dricka pressad apelsin till frukost ger en bra start på dagen, och är dessutom mycket nyttigt och gott!  Bilden utgör en symbolisk illustration av detta.
Avslutning på bandysäsongen och match mot föräldrar och ledare och Moa har fintat bort motståndarna och får alla att åka åt fel håll.
Det var söndag kl.6.30.När jag tittade ut genom fönstret och såg jag första sångsvanar.vilket underbart naturspel.
Blev en lite annorlunda och rolig effekt i bilden genom vrida kameran under exponeringen
karamellhimmel
Häromdagen satt jag på terrassen i vårsolen och njöt. Blåmesarna kvittrade och flög till och från en av fågelholkarna. När jag försiktigt riktade kameran uppåt tittade blåmeshonan lite misstänksamt på mig och undrade nog vad jag höll på med.
Kanske årets finaste dag, så det blev en skön promenad vid Östra Hamnen i strålande solsken. Där isen snabbt smälter nu på Mälaren !
Sångsvanarna är på ingång och våren närmar sig med raska steg. Bilden är tagen vid Tysslingen förra fredagen men sångsvanarna har börjat att komma även till västmanland.
Sätter du din fot en gång här så nyper jag dig i stortån!
En liten byväg
Tog fram kameran och fotade lite på altanen, såg en fluga och den fick bli modell för en liten stund.
Bandysäsongen är över - den får avslutas med en bild från hyllan. Tagen under en halvtidspaus tidigare på säsongen.
Växande måne en kväll i början av mars månad gav en magiskstämning såväl i verkligheten som på bild. Fotot, som är helt oredigerat,återger månen som ett smycke på himlen, inramat av mörka trädgrenar.
Fartyget Trine av S:t Johns kom imot mig under en skridskotur på Fulleröfjärden.
Väderfenomen över Västerås den 5/3, luften var full av iskristaller .
Den här vackra gråsparven fotograferade jag i november. Men jag tycker att den på nått sätt uppvisar en känsla av att våren snart är här!
Som fågelskådare åker jag gärna runt till olika ställen runt om i Västmanland. På onsdagseftermiddagen åkte jag och Bjarne Eriksson ut till Tillberga-trakten för att leta efter rovfåglar. Efter ett tag utan att ha sett något stannade vi intill en åker för att ta kort på ett gäng rådjur. Då upptäckte jag att ett lodjur satt bakom rådjuren och spanade. Fler bilder finns på http://prmck.blogspot.com
Vid den gamla vägen till Tidö slott.
Söndagspromenad i vacker natur.
Jorden träffades av kraftiga solstormar i veckan. Åkte ut i mörkret för attse om jag såg något norrsken. På grund av fullmånens sken var det för ljust så något norrsken såg jag inte. På hemvägen stannade jag till vid kyrkan i Skultuna och tog detta kort.
Förra helgen va jag, min bror och en kompis ute och cyklade på den hala isen runt utter inn. vi tog denna bild mot värmekraftverket i motljus och kameran ståendes på isen.
Söndag eftermiddag, solen på väg ner medan dimman rullar in mellan Björnön och Almölindö från Sundbyholmshållet. En ensam skridskoåkare har spänt av sig långfärdsskridskorna och beger sig hemmåt, när han fastnar på bild på björnöbryggan...
Man kan nästan tro att tyngdlagen har blivit upphävd.
Vi eldar ris i stugan,
Vid ett besök i Steninge för ett par veckor sedan, såg det ut så här.
Den 28 februari var det så skönt så Albin 7år la sig och solade.
Den här bilden tog jag på min förmiddagspromenad söndagen den 4/3. Det var dimma, kallt och solen försökte tränga igenom. Fotot är alltså inte taget med svart vit som man kan tro. En nästan kuslig syn med alla fåglar. (Skickade in en bild tidigare i veckan men den var för liten, så här är hela.)
Bilden på månskäran fångade jag 120223 tidigt på kvällen, det var kallt och klart. Häftigt när man ser resten av månen också som en skugga.
Jag var ute i kylan och fotade och när jag kom in i värmen blev det imma på filterglaset. Jag testade att ta en bild på en av mina fotogenlampor som var tänd för stämmningens skull och resultatet blev denna vackra bild. Det vilar mystik över bilden
Snusen gäspar och matte är snabb med kameran.
Några av de 35000 flamingos som denna dag befann sig i naturreservatet Rio Celestum på Yucutanhalvön i Mexiko.
Från Ammarnäs där jag fick se  hur renskiljningen går till,  en upplevelse jag inte vill ha ogjord.
Ibland behöver man bara vila......och det gör man utmärkt i vår vackra huvudstad.Där finns både pulsen och stillheten samtidigt.I trädets ingång kan både möss och vättar ta en paus och bänken är för oss som är lite större.
En solig dag på sportlovet var våra tre grabbar ute och provade fiskelyckan. Något napp blev det inte men en härlig sparktur och god matsäck räckte långt.
Träd inne i sagorna.Troll som gömmer sig bakom.Fantasi som ger utrymme, om sagor o tomtar o prinsessor som göms.
En underbar gammal stugdörr som jag såg på promenad runt om där vi bor.Den lyser, kärlek, dåtid, nutud, romantik.
Nyfiken
fotat söndag 4 mars
efter en kall och dimmig natt så blev alla träd klädda i vitt.
Vidar Högman Gimberg kollar is-tjockleken med ispiken, en solig men blöt sportlovsdag!
En av våra tre kattter har en egen stil.
Vid ett besök i en leksaksaffär i Istanbul, Turkiet, förra veckan hittade vi denna buss. Döm om vår förvåning när det är en Västmanlands Lokaltrafikbuss nr 12 Bjurhovda. Jag har haft kontakt med VL och den finns inte att köpa här. Tillverkad i Kina och inköpt i Istanbul men nu äntligen har den kommit på rätt väg. Världen är fantastisk!
Var på väg ner mot samhället för att handla när jag fick se det vackra träden,vände och hämtade digitalkameran och fotade.
Har försökt gestalta baksmällan.
2012-02-03. Under svävarpatrullering med sjöräddningssällskapet togs denna bild på Blacken söder om Tidö-Lindö. 5 grader varmt, sol och vindstilla gjorde dagen på Mälaren till en av de bästa denna vinter. Inga incidenter under lördagen, utan alla kunde njuta av det fantastiska vädret!

Mer läsning

Annons