Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salabo tros ha mördats

En man hittades natten till söndag död i en lägenhet på Kungsängsområdet i Sala. Salapolisen, som misstänker att mannen kan ha bragds om livet, utreder nu händelsen som mord. - Det finns oklara omständigheter kring dödsorsaken, säger utredare Tommy Alriksson på länskriminalen i Sala.

Annons
Polisen har spärrat av lägenheten där mannen hittades död.

Det var vid 01.40-tiden natten mot söndag som polisen fick rycka ut till en lägenhet på Kungsängsområdet. Personer som befann sig i bostaden hade då larmat SOS om att lägenhetsinnehavaren, en man, var livlös.

- Polisen hade tidigare under lördagskvällen varit till den aktuella lägenheten. Det pågick då en fest och grannar, som blev störda av ljudet,  ringde polisen. Men när vi kom till lägenheten var det relativt lugnt och ingen öppnade när vi ringde på, berättar utredare Tommy Alriksson, tillika stf biträdande kriminalchef i Sala.

När polisen kom tillbaka till lägenheten flera timmar senare låg dock  innehavaren död i sovrummet. En man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern befann sig i lägenheten när polisen anlände.

- Kvinnan och mannen blev misstänka för mord men släpptes efter att ha genomgått polisförhör. Dessa personer är inte längre misstänkta för brott. Däremot kvarstår misstanken om mord då det finns oklara omständigheter kring dödsorsaken, säger Tommy Alriksson.

Mer läsning

Annons