Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SMHI: Skjut inte budbäraren!

Artikel 0 av 300
Väderskolan
Visa alla artiklar

På sistone känns det som att jag har hakat upp mig i mina prognoser, det är samma budskap om och om igen. Snö, snö och mera snö.

Annons

I torsdags utfärdade vi klass 1 varning för snöfall i Götaland och på flera håll i Svealand. Snödjupet ökade med 5-10 cm på flera håll. En fördel med snön är att det blir ljusare. Solen stannar upp längre tid under dagen men när den har gått ner under horisonten på eftermiddagen gör snön att mörkret inte lägger sig allt för tätt. Sedan har vi förstås en del problem med snön i södra Sverige. På många håll frågar vi oss var vi ska göra av den, efter att ha fått bort den från vägar och gångbanor.

Visst får vi meteorologer en hel del kommentarer om att nu räcker det, det behöver inte komma mer snö. Och vad händer? Jo, under fredagen går vi ut med nya varningar för snöfall inför lördagen och den här gången är det även klass 2 varning utfärdad! En klass 1 varning innebär att det ska komma minst 5 mm snö i smält form på 6 timmar och vid en klass 2 varning finns det risk för ca 20 mm eller mer i smält form på 12 timmar, talar vi frisk vind ”räcker” det med ca 12 mm. Och som att det under helgen inte skulle räcka, i början av den här veckan kommer det ännu mer snö!

Jag har bara en sak att tillägga: Don’t shoot the messenger!

Alla artiklar i
Väderskolan

Fyra meter höga snövallar

SMHI:s väderkrönika.

Annons