Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om gröna fingrar

Thomas Nyman och hans fru var ute och pulade med sina planteringar innan de åkte på en fyra dagar lång husvagnssemester under pingst. När de kom tillbaka sträckte den här lilla gynnaren på sig i hon.

Annons
Vaskkraft.  FOTO: THOMAS NYMAN/LÄSARBILD

– Först blev vi jätteförvänade. Sedan insåg vi att ”den här måste vi vara rädda om”, säger Thomas.

För att skydda nytillskottet i köket har det nu ordnats fram en plastkopp, som sitter över varje gång någon påtar i köket.

– Nu har den blivit ungefär fem centimeter hög. Men jag vågar inte säga vad det är för något. Vi pysslar så mycket med att plantera och så. Det kan vara vad som helst.

Om växten tar sig och sträcker sig ända upp till taket i framtiden är det inget snack – då blir det ett större plastskydd.

Nu vinner Thomas tre trisslotter. Blir han miljonär inhandlas en botanisk trädgård eller ett växthus.

Vid en utflykt med Fotoklubben Aros i torsdags upplevde jag naturens fägring på Ängsö. Slån, hägg, gullvivor, liljekonvaljer, allt blommar nu!
Värmechock med 26 grader i skuggan här om veckan lockade fram vattenspridaren för Felix och Ebba. Iskalla droppar rör sig sakta mot två varma syskon som väntar med stor förtjusning.
Arméns musikkår gör uppvisning på Stora torget.
Märkligt träd i Skultuna som vackert sträcker ut sig över den nu brusande Svartån
fredag 21/5. hittade en huggorm som jag hade i handen för att få en skarpbild på ormen och inte bakgrunden.
På Sigmatorget såg jag dessa tre hungriga änder kalasade på stripps från hamburgerställer intill.
På Sigmatorget såg jag dessa tre änder som tydligen var på rymmen, från vattnet där dom brukar vara. Här kalasar dom på stripps från hamburgerstället intill.
På Sigmatorget såg jag dessa tre änder som tydligen var på rymmen, det var blåsig och kallt ute. Kanske därav flykten från vattnet. Eller var det stripps som dom kalasade på från hamburgerstället intill som lockade!
Svårt att få skärpa på både Wilma och Zelma samtidigt.
På Ygnestranden växer tallarna lågt (kryper längst med marken) och bildar naturliga sittplatser, perfekt formade som en grillplats. Vackert med havet och solnedgång i bakgrunden.
Vi planterade lite frön hemma innan vi åkte till husvagnen uppställd på  Gräsö över Kristi himmelfärdshelgen, när vi kom hem hade denna lilla gynnare slagit rot i vasken. Snacka om
Storm och trädet föll på innegård i sandgärdet/västerås på söndagen vid 14-tiden
Lyckades fånga sädesärlan på bild när den kom gåendes med lunchen..
Jag känner mig inte frestad
3D flygning med helikopter under Big Paramotor Meet på Åskebro flygfält.
3D flygning med helikopter under Big Paramotor Meet på Åskebro flygfält.
Soluppgång över Västerås klockan 04.00.
Tyckte att detta par såg ut att ha det mysigt i vårsolen.
Klar blå himmel och det nalkas sommar :)
I dagarna kläcks många tranägg i Ramnästraktens träskmarker. Nästa vår kanske de dansar vid Hornborgarsjön, för att förhoppningsvis senare anlända till sin födelseplats.
Nu har allting blivit grönt det är så fint och då känner JAG att det är sommar.
Jag tycker det är riktigt vackert.
På ett fik i Strömsholm dök kajan upp vid bordet intill. Gästerna hade gått  och lämnat lite rester som kajan spanade in. Jag fick tillfälle att ta ett flertal bilder men den här var den enda då kajan satt tillräckligt stilla för att bli skarp. Jag tycker att färgerna i bakgrunden kompletterar fågelns vackra nyanser av grått.
Var nyligen på ett studiebesök på en skola i Swaziland, Afrika. En fantastisk upplevelse med 1 lärare på ca 55-60 barn i samma klass.Fick verkligen en tankeställare, när jag såg personaltätheten. Ändå fungerade undervisningen på något magiskt sätt!!! Barnens enda möjlighet är att studera. Landet är MYCKET fattigt och barnen vet att deras chans i livet är att lära sig så mycket som det bara går!
Min dotter Alice är tokig i studsmattan som ställdes ut på gräsmattan i lilla Ramnäs, tyckte bilden är rolig och livfull. Och så var det här en av vårens första ljumma dagar.
En snigel är lycklig över att sommaren är här
Ja man kan tro att gässen funderade på att ta lunch på Subway, men de vände i dörren. De blev en rolig bild i alla fall...
Idag vid lunchtid fick jag den här roliga biden på gässen, det såg ut som de kom ut från Subway men i verkligheten var det aldrig in... Kanske funderade de på att ta en lunchmacka där?
Det lyser solgult över åkrar och ängar.
En stilla dag vid Långe Erik på Öland.
I Kungsbyn finns det en stor inhägnad för hundar och vår hund Vilsa älskar verkligen att vara där. För er som tvivlar på att en hund kan skratta eller le: Här har ni bildbeviset!
Martina kladdar med glassen och matar fiskarna i Hökåsengropen.
Tre små väldigt lekfulla ekorrar och sin mamma blev dagens fångst på bild.
Nu är orkidéerna Adam och Eva på Ängsö som vackrast.
Upplevde en fantastisk solnedgång i lördagskväll (15 maj 2010) vid småbåtshamnen i Tegeludden, Västerås.
Här kommer tätduon vid Lustigkulla när det återstår 1 km till mål.Segraren Susanna Damm har tagit täten i backen från Svartån mot Djäkneberget.
test
Barkbåtstillverkning på Barkarö förskola avd Fjärilen i tisdags.Båtarna seglade suveränt, allas båtar. Ville fick en fripassagerare på sin båt!
Min dotters små fötter trampar runt i gräset för första gången.
Min dotters små fötter trampar runt i gräset för första gången.
Tequila (en tax blandning) ligger o njuter efter en lång promenad i det underbara vår vädret. Där skulle hon kunna ligga i flera timmar när solen lyser och kolla på folk som går förbi och barn som leker.
Denna tuffa igelkotte kom på besök. Den var väldigt nyfiken och orädd. Jag lockade ut den från tomten, då följde den med mig som en hund.
Vår son Samuel fullkomligt älskar att hoppa studsmatta; han tar vara på varje ledig stund & hoppar så svetten lackar! Denna dag fick vi med hans skugga också, vilket blev en rolig effekt!
Äbba i våran snögrotta.
Monster Truck uppvisningen i ABB ARENA
Lekande grodpar,taget i kopparberg. Bakom kameran H. Fors
Det här fönstret är det vackraste jag sett
Besök på tomten när det regnade.
Jag älskar våra årstider, särskilt våren! Från första tussilagon till höstens sista vissna rödklöver, plockar jag hela tiden in färska blommor. Här ett exempel på vitsippor i en vas, årets första liljekonvaljer, violer och gökärt (tror jag, brukar kalla den käringtand, men det stämmer inte med Floran i färg) i den andra vasen. Hoppas min foto kan inspirera andra att gå ut i naturen och glädjas!
Även de busigaste krabaterna gillar att ta det lugnt ibland.

Mer läsning

Annons