Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solglitter i vattnet blev veckans bild

Arne Gustafsson fotograferade det solglittrande vattnet från en klippa på Ängsö i förra veckan. Resultatet blev utsett till veckans bild och gav honom tre trisslotter.

Annons
Solglitter. Sommaren har bjudit på många soliga dagar med glitter i Mälarens vågor. Bilden är tagen från en klippa på Ängsö.

Arne beskriver sig själv som en flitig fotograf och en flitig deltagare i tävlingen om veckans bild. Den glittrande vattenbilden togs ute på Ängsö och det är just naturbilder som är Arnes stora intresse när det gäller fotograferande. Drömmotivet är också en bra naturbild.

En bra naturbild var just det som gav Arne tre trisslotter och chansen att vinna en slant. Men vad han skulle göra för en eventuell vinst vet han inte riktigt.

– Det är svårt att svara på, det beror på hur mycket pengar det skulle röra sig om. Det finns ju saker på önskelistan, kanske ett nytt objektiv till kameran, säger Arne.

Arne är aktiv i fotoklubben Aros, som just nu håller på med en kurs om kvällsfotografering.

– Vi är några som håller till vid Strömsholm och fotograferar på kvällar och nätter. Vi visar att det går att fotografera även när det är mörkt. Det är utvecklande, säger han.

Något mörker var det däremot inte tal om när Arne tog vinnarbilden.

– Bilden återspeglar lite av den fina sommaren, säger han.

Vill du vara med och tävla om nästa veckas trisslotter? Skicka in din bild på http://vlt.se/lasarbilder/veckansbild

Till Ulvakvarn som ligger utanför Uppsala, gjorde vi ett besök häromdagen. Detta natursköna område med sina små hantverksbutiker var väl värt ett besök.
Denna sommar har bjudit på många soliga dagar med glitter i Mälarens vågor. Denna
Ett av
Husse och hunden Yster kunde inte motstå ett bad på morgonpromenaden.
Gurkorna har växt i vårat växthus, jag brukar ta bilder på annorlunda frukter och bär, och dom här gurkorna är definitivt inte EU-anpassade.
Barnbarnen Viggo,Tuva,Disa och Ines tittar ut över havet.Ska bli kul att bada i dom höga vågorna
I samband med fågelmatningen förra vintern i fågelstugan hamnadeen del solrosfrön på marken som nu grott och vuxit upp och ger nyfågelmat.
Syskonen Isak och Alba.
Mitt i ett hav av kirschkål reser sig stolta krolliljor som rymt från gamla trädgårdar vid Norbergsån. Hoppas de inte blir kvävda av det i år så grant blommande ogräset.
I Ramnäs odlar vi Pinocciotomater!
Jag som trodde att Svansjön är en balett och så visade det sig vara något helt annat
Klarblå himmel och stilla vatten en sommarkväll i Trondheim
Vad kan motivet vara? Kanske en hoppande fisk......... eller kanske en näckros.
Spegelblankt på Mälaren
Nästan fullsatt.
Efter vittjande av nätet och fisken uppäten, behöver nätet redas ut och torkas till nästa dag.
Vad vore livet utan tennisbollar?
Den gröna färgen från träden speglar sig i vattnet.
Förra veckan var vi uppe i Lyckseletrakten och hälsade på släkten. En av kvällarna var vi ute och fiskade i Svanatjärn. Jag hade lyckats ta med mig kameran och denna bild blev mer lyckad än jag trodde.
Så här vackert var det på himlen när jag tittade ut i morse.
När jag fotograferade ögat på min häst Maestro, så blev något mer fångat på bilden (i ögat) nämligen jag själv och byggnaderna runt om
När jag fotograferade min häst Maestro's öga, så fångades något mer i ögat, nämligen jag sjäv och delar av stallet!
Vi var på semester i Canada och hälsa på mina vänner som bor i Calgary. Vi bestämde oss för att ta en bilresa runt the Rocky Mountains och det var så fantastisk fint natur, min vän sa till mig, bli beredd med kamera eftersom man ser alltid mycket djur på väg och plötslig sa vi  ett otrolig fin hovdjur med greniga horn bredvid oss, a deer, altså ett hjort! så vackert!!!
Ser verklig sommarkänsla när min man och son är på väg hem efter att ha matat kossorna och tjuren med massa saftigt grönt gräs.
Ser verklig sommarkänsla när min man och son är på väg hem efter att ha matat kossorna och tjuren med massa saftigt grönt gräs.
Ser verklig sommarkänsla när min man och son är på väg hem efter att ha matat kossorna och tjuren med massa saftigt grönt gräs.
Damm sugade i köket och såg en av mina
Min lillasyster och jag gick ut och fotade en kväll, något år sedan.
Antagligen världens största zucchini! 48 cm lång och 43 cm tjock.
Tog en bild den 4/8-2010 ut över havet vid neptuns åkrar i Byxelkrog på norra Öland.Klockan var c:a 21:15 när solen dök ner i havet och denna underbara solnedgång tog slut. Molnen ovanför fick välldigt fina färger.
En solig dag fick morfar låna Lily Björkbacka en hel dag. Bland annat besöktes Vallbyfriluftsmuseum där Lily lekta kurragömma med morfar micke. En skoj dag men ack vilken trött morfar mormor fick hem på kvällen.
Vår son Wilton 10 månader (nu 1 år) tyckte det var jättekul att gunga.Men till slut blev det för tröttsamt så han somnade.
Jag tog en promenad ock såg knölen den hade så fina färger alrigt sett sånt där förut .
I en gammal trädgårdslära stod att varje växthus bör ha en padda som kan hjälpa till med ohyrebekämpningen.
Alice, snart två år, på besök hos farmor och farfar.
Vi hade förmånen att få låna mitt barnbarn Anton, 2 månader, och jag tog den här bilden själv, med min mobil, när Anton sov på mitt bröst!
Bilden togs på Kreta i sommras från min balkong på hotellet straxt efter ett häftigt skyfall som i sig är ovanligt i Grekland. Den här klängväxten satt på väggen utanför min balkong och jag tyckte det var vackert med alla regndroppar på bladen, och jag lyckades få det mestaväl  inom skärpedjupet.
Vi hade en härlig dag i Öregrund med familjen. På kvällen gick vi ner till vattnet. Fredrik och Camilla firar 5 år tillsammans i vinter.
Vi hade en härlig dag i Öregrund med familjen. På kvällen gick vi ner till vattnet. Fredrik och Camilla firar 5 år tillsammans i vinter.
en skön sommar kväll på högakusten,vi satt ute och såg mot höga kusten bron som syns i bakgrunden och himlen skifta i olika färger det såg helt underbart ut.
Sigge är en 6-årspresent till mitt barnbarn Elin. Han är väldigt intresserad av fiskarna i akvariumet, han vill gärna ta dem.
Det gäller att titta rätt på tiden!Under våran båtsemester besökte vi Fejans rökeri där denna roliga klocka fanns
Lotta vid stugan i Gränsta.- Här är en tjej som verkligen kan koppla av och läsa en bra bok.Semester-hmmm, då ska man ta`t lugnt! :))
(S)maskig byte.
Äntligen kom regnet sen kväll 16/7 och jag skyndade mig ut med kameran och Daggkåpan syntes buga och tacka i sin regndroppskläddaskrud. Måste ju förevigas tyckte jag.
Äntligen kom regnet den 16/7 sen kväll och tog kameran ut i regnet.Daggkåpan syntes buga och tacka i sin regndroppsbeströdda skrud.
Nä, detta är en av dom sötaste apor jag sett i alla fall. Apan finns på Eskilstuna zoo där vi var på besök idag med barnen.
Titta mamma va mycket svampar sa min tös.O då tänkte jag att titta mamma en hel tomte arme.i våran trädgård växer en hel massa svampar o jag har inte en aning vad det är för sort.
Lilla Mejja är en dvärghamster av arten Roborowski i färgen Agouti. Hon är mamma till Guldgruvans Arktis som är uppfödd av en registrerad uppfödare och uppfödningen heter Guldgruvans.
Lilla Mejja är en liten och söt Roborowski dvärghamster i färgen Agouti. Hon är mamma till Guldgruvans Arktis. Jag som tagit fotot föder upp Roborowski och Rysk vintervit dvärghamster.
Pappa Harri har dragit upp gammelgäddan Theo :)
En solig sommardag får morfar och Lily en heldag på Vallby friluftsmuseum. En mysig dag och en riktigt trött morfar framåt kvällen. Men det var skoj!
härligt när det blommar i trädgården
Vad köper man till en 17-åring i present. Jo... en enhjuling så klart. Detta blev sommarens höjdpunkt för både Johan och födelsedagsgratulanterna.
Äntligen, efter sommarens torka, börjar de ploppa upp överallt!!

Mer läsning

Annons