Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprutade ”bajsspray” i butik – skulle skämta på Youtube

En minderårig tonåring misstänks för att ha sprayat ett illaluktande medel på två tröjor i en butik i Västerås. Förklaringen: Han skulle lägga upp en film på sin Youtubekanal.

Annons
Skärmdump från Youtubefilmen: Här sprayade en minderårig tonåring bajsspray. Bild ur polisens förundersökning.

Händelsen inträffade i mars i år. Tre personer klev in i en butik i Västerås, en av dem sprayade bajsspray medan en annan filmade. En polispatrull kallades dit och pratade med ungdomarna. De berättade att en av dem hade en Youtube-kanal där han lade upp skämt, eller så kallade "pranks".

Spraymedlet finns att köpa med instruktionen: "Spraya en tredjedel av burken i ett normalstort rum och du har rejäl avföringsstank i upp till tre timmar".

Ynglingen som sprayade är i 15-årsåldern och åtalas för skadegörelse. Enligt butiken förstördes två tröjor av medlet. I förhör har den misstänkte sagt att han inte hade som avsikt att förstöra kläderna. Han förnekar därför brott. Filmklippet från butiken laddades senare upp på Youtube, men den misstänkte har sagt att han raderade den ganska omgående.

Butiken kräver 959 kronor i ersättning plus ränta. Västmanlands tingsrätt ska nu avgöra om tonåringen ska fällas för brottet.

Mer läsning

Annons