Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabil men slaskig Mälaris

Isen på Mälaren har börjat försämras men är fortfarande stabil på de flesta håll, enligt VLT:s israpportörer.

Annons

Uppgifter från fredagen den 19:e mars.

1. Hamnen: Rolf Ericson berättar att isen är stabil men det är slaskigt ovanpå. Varning för båtrännorna och hamnbassängen!

2. Lövudden: Tjock och bärkraftig stöpis, enligt Bengt Andersson som manar till försiktighet. Isen är mjuk på ytan och lär komma att försämras. Det finns slask och vatten på isen och slukhål där vatten rinner ned börjar att bildas. Mot kraftvärmeverket öppet.

3. Fullerö: Daniel Eriksson rapporterar att isen är stabil men det är slaskigt och svårt att ta sig fram. Se upp för Fulleröråken som kan slå upp!

4. Öster Mälarstrand: På stora delar av fjärden har all snö smält ner och ersatts med vattensamlingar och slask, berättar Ivar Mortensen. Isen är fortfarande stabil men kan snabbt ändra karaktär och tunna ut på vissa områden vid fortsatt milt väder.

5. Almö-Lindö: Hasse Andersson meddelar att isen är stabil men med slask ovanpå. Han varnar för sprickan från norra bryggan och mot staden. När det blir varmare rör isen på sig mer.

6. Ridöfjärden: Michael Präckel tycker att det är bättre att hålla sig på land. Det är slaskigt på isen.

7. Tidö-Lindö: Nu syns isen, berättar Per Tengström. Det är slaskigt. Varning för sund där det är strömt. Vid trumman mellan Gångholmen och Tidö-Lindö är det snart öppet vatten!

8 och 9. Kärrbo och Kungsårafjärden: Peter Björklund rapporterar att i stort sett all snö är borta. Stora områden har dubbelis. Varning för Aggarösundet!

10. Fagerön: Isen är stabil denna helg, enligt Per Vidlund. Mycket blött och slaskigt.

11. Långholmen: Jan Vidlund berättar att all snö har smält, det är vatten och slask. Isen

i Skurusundet blir snart dålig av strömmen!

Mer läsning

Annons