Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfullt på riksdagens gala

Det var fullsatt och flärdfullt när riksdagen bjöd in till galakväll i konserthuset i Stockholm på fredagskvällen. Artister som Roxette och Salem Al Fakir strålade i kapp med hyllningsobjektet, kronprinsessparet.

Annons

- Jag älskar dig. Tänk vad de tre små orden kan förändra, sade konserthusets chef Stefan Forsberg med hänvisning till både kronprinsessan Victorias och Daniels kärlek och Edward Griegs stämningsfulla stycke.

1 600 fick ta del av föreställningen. Spekulationerna om vilka artister som skulle uppträda har varit stora, eftersom arrangörerna har försökt hålla artistlistan hemlig.

Men förhandstipsen tycktes stämma. Det var en stjärnfylld kväll med trotjänarna ur den svenska artisteliten, ackompanjerade av Kungliga filharmonikerna. Bland artisterna märktes bland andra operasångerskan Malena Ernman och klarinettisten Martin Fröst.

Forsberg uppmanade också de nordiska kungligheterna att bilda rockband: Bakom trummorna, kronprins Fredrik. På röd elgitarr, kronprins Haakon. Sång, kronprinsessan Mette Marit. Det australiska instrumentet digeridoo, kronprinsessan Mary.

En gigantisk griffeltavla med texten "Victoria + Daniel = Sant" sänktes ner i konserthuset till sången från Adolf Fredriks musikklassers barnkör. Med på scenen var kronprinsessparet.

Avslutningsvis framförde den 1 600 röster starka publiken den svenska nationalsången, med ackompanjemang av de kungliga filharmonikerna.

Stockholm/TTSpektra

Mer läsning

Annons