Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törstig herre tar för sig ur frisbee

Vinnare av veckans läsarbild blev Veronica Larsson som fått en fantastisk närbild på en domherre som dricker vatten ur en frisbee hemma i hennes trädgård.

Annons
Då det blev varmt och torrt så har en frisbee fått agera som ett populärt vattenhål i vår trädgård.

Grattis du har vunnit veckans läsarbild!– Nej, det är inte sant. Vad roligt. Jag har fortfarande domherrarna kvar och de har

varit här sedan november och jag matar dem fortfarande med solrosfrön. Det är fantastiskt, säger Veronica Larsson.

Bilden är tagen för en ungefär en vecka sedan. Veronica tycker om att fotografera och gör det ofta.

– Vi har väldigt mycket fåglar hemma, det är jättekul. Fåglarna finns i trädgården hela dagarna och jag har fått komma dem väldigt nära, säger Veronica.

Det är inte bara domherrar utan även nötväckor, bofinkar, grönfinkar, grönsiskor, stenknäckar och rödhakar trivs och får mat i Veronicas trädgård.

Ett år som aupair och världfamiljen tog med mig till Costa Rica. Här är ena pojken och hans tjejkompis i en solnedgång.
Grattade svärfar (85 år ung) i hans sommarstuga och passade samtidigt på att fota koltrastarnas bestyr med att mata ungarna. Efter en stund fick jag till min stora förvåning se koltrasthannen komma farande med en snok i näbben. Kan det vara koltrastens variant av lakritsrem?
Vi hälsade på några kompisar i deras stuga och lyckades fånga denna bild alldeles vid solnedgången.
Jag och två vänner, besökte Spånga Djurgymnasium den 8 maj. En fantastisk upplevelse att gå omkring och se alla djuren. Detta korppar gick rakt in i hjärtat på oss. Underbart vackra fåglar.
Huset speglar sig i den stilla ån
Kabbeleka i närbild.
På väg ner från Kläpphögarna kunde jag inte låta bli att fånga Anarisfjällen. Vidunderlig utsikt! Hela 15 grader varmt på självaste Påskafton.
En riktigt härlig försommardag.
Här tar hundarna en paus i lekandet för att samla nya krafter.
Blommande påskliljor bland vita björkstammar.
Dessa tre av sammanlagt ett dussin tranor såg jag på en åker i Stjärnvik, nära sjön Stora Kedjen.
Solen lyser så fint på fölet.
Visst är det härligt att se hur storebror tar hand om lillasyster när det är dags för årets första sjödopp :) Tillsammans gick de hand i hand ut i det kalla vattnet.
Satt och åt glass  vid ån och såg helt plötsligt hur vackert allt faktiskt är i sin enkelhet.
Fågelbo på Lövudden.
Bilden är tagen på Lövudden den 110507
Lyckotjut på svånö gård vid årets betessläpp i lördags.
Fångade denna hungriga humla på bild i farmor & farfars trädgård!
Djur kan vara knepiga att fotografera, för de gör inte alltid som man vill. De här 3 skötte sig emellertid fint när de radade upp sig så här snyggt!
Gjorde sambon sällskap på skjutträning å med hörselskydden tight över öronen, roade jag mig själv med att tassa runt i markerna å fotografera. Då jag la upp bilderna på datorn upptäckte jag ytterligare en okänd figur, som fanns där, eller...??!!
Gjorde sambon sällskap vid övningsskytte å med hörselskydden fästa över öronen, roade jag mig själv med att tassa runt i markerna å fotografera. Då jag lade in bilderna, fick jag se att det fanns ytterligare en okänd figur med i bakgrunden, eller...?!
Bilden är tagen vid min kusins, hus, en bit utanför stockholm, vi hade tagit en båt och rott ut i mitten av sjön och då såg jag att det skulle bli en väldig fin bild!(Tagen av en DÅ 10-åring, nu 13!)
En något blyg Tilde håller gammelmomors hand.
Våren kom mycket fortare nere i Göteborgstrakterna så jag passade på att fota dessa fascinerande växter som växte vid en damm.
Även denna blomma har sin skönhet. Uppskattad av många men också hatad av många.
Jag och Frans Chtistenson (på bilden), var ute en fin vårdag och åkte longboard och detta är en av bilderna jag tog då.
Ett härligt sommarminne från 2010 då vi var vid Ornässtugan, där Gustav Vasa hade sin tillflykt på dass! Min son Linus sitter redan på plats ute på bryggan och min dotter Lova är på väg ut.
Sån här livlig aktivitet var det på Gamla Uppsala Högar på Valborgsmässoaftons kväll! Mycket folk var samlade nedanför högarna för att beskåda majbrasan. Själv tittade jag åt andra hållet och passade på att dokumentera siluettbilder på människorna som sprang uppe på högarna.
Kallt var det på Stora Torget i Västerås på Valborgsmässoafton. Efter körsång och Valborgstal värmde oss brasan en liten stund, sedan kom kylan tillbaka. Men våren har börjat: Sköna maj, välkommen!
Kallt var det på Stora Torget i Västerås på Valborgsmässoafton. Efter körsång och Valborgstal värmde oss brasan en liten stund, sedan kom kylan tillbaka. Men våren har börjat: Sköna maj, välkommen!
Hittade den här roliga texten skriven på en planka som låg ovanpå ett brunnslock.
Maskrosor är rätt så vackra.
Vilken flax!
Blåsippan uti backarna stå
Tog denna bilden när jag var i london,alldeles nyligen.Fåglarna är inte alls lika skygga där,som de är här.Mysigt!
Tog den här bilden när jag var i london,alldeles nyligen.Fåglarna där är verkligen inte lika skygga som de är här.Jättemysigt!
Som en låga i grönskan.
Viggo 1 år hejar på barnen som springer.
Thilde står och funderar över livet!
Vi var två Västeråsfamiljer som tillbringade påsken tillsammans i New York. Det blev en hel del promenerande i denna häftiga och pulserande storstad!
Med längtan efter svensk sommar fick dessa spanska gubbar duga... och de var riktigt söta och goda!
Turbinhuset arrenderas av Asea mot en årlig avgift på 6 000 kronor, trots att företaget installerade all elektrisk utrustning på egen bekostnad. Asea var framgångsrikt med en fortsatt expansion och redan 1902 var kraften från Turbinhuset otillräcklig och huset återlämnades till staden. läs mer http://sv.wikipedia.org/wiki/Turbinhuset
Trots att ha bott ett halvår i Nya Zeeland, är det var dag fortfarande fullständigt omöjligt att inte häpna över hur fantastiskt vackert det är.
Mitt barnbarn Simon har plockat en slanggurka i växthuset och vill avnjuta den på tacknocken och beundra utsikten
Den här Påfågeln såg vi på vår resa till Gran Canaria och den försökte hela tiden att vända ryggen till men slutligen fick jag den framifrån
Solnedgång i Ånimskog 28e April
Små fina blommor på fjället.
Var ut i Askö i söndags med kameran och med nytt objektiv jag tänkte prova, när fiskjusen flög över mig.
Då det vart varmt och torrt så har en frisbee fått agerat ett populärt vattenhål i vår trädgård.
Tidig sommar morgon.
Den här huggormen låg utanför ytterdörren och solade en tidig vårdag.

Mer läsning

Annons