Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre grodor segrade

Annelie Öster Friberg tycker om att fotografera och gör det ofta. Mest blir det naturbilder hon tar sikte på med sin kamera.

Annons
Istället för grodor fanns denna rörhöna i Djäknebergets dam den 15/4.

Annelie besöker gärna Djäkneberget för att se grodorna där. En sen kväll var hon där och fångade veckans vinnarbild.

– Det var inte många grodor där den kvällen, inte mycket folk heller, säger Annelie Öster Friberg.

När det blir lite varmare ute återvänder hon till Djäkneberget med sin kamera.

– Annars är jag överallt och fotograferar, säger Annelie och skrattar.

Annelie och kameran kom nära grodorna som var för upptagna för att ta någon notis om världen runt om. Fotografen är nöjd med sin bild som är veckans vinnare.

Rose-Marie Eriksson

Bilden på Stadshotellet i Västerås ser ut som en gammal svartvit bild, men den är alldeles nytagen! Jag använde min mobilkamera med en app som gör att bilder ser gamla ut. Alltså en äkta bild, utan manipulation. Ingen beskärning, kameran gav denna kvadratiska bild.
Det blev fart på fiskarna när vi slängde i lite mat
Vackra blommor på minneslunden .
Vackra blommor på minneslunden .
Nu är det vår när man ser människor
Krokusen bjuder på sin klara vårliga färgprakt mot bakgrund av fjolårslövens mer dovafärgskala.
Grodleken har börjat. Ett säkert vårtecken!
Tog bilden på Djäkneberget...Många passade på för att försöka få se en glimt avgrodorna som har börjat röra på sig.lite rolig komposition.En bonus blev förstås också gräsanden vid bryggan somflaxade till precis när jag tog bilden.
Skrattmåsar, änder och kråkor. Ja, här rådde inte precis någon tystnad eller lugn, men de verkade ha trevligt tillsammans, såg det ut som.
Axel var ute med sin kompis och såg dessa vackra blåsippor på tomten och var tvungen att ta ett fint kort med sin pappas telefon.
Axel var ute med sin kompis och såg dessa vackra blåsippor på tomten och var tvungen att ta ett fint kort med sin pappas telefon.
Studieresa till minoritetsfolk som bor i ett stilthouse i en bergsby i norra Vietnam, 10 mil från gränsen till Kina. Vår reseledare Bo Ohlsson tackar värdinnan för maten. Hon ler och visar sin vackra tänder som är belagda med tjära för att göra dem hållbara
Tog denna idag den 12/4 ute på enhagen med blicken ut mot tidö lindö, kom denna trana förbi.
Tog denna bild idag den 12/4 ute på enhagen,
Tog denna bild idag nere vid vattnet ute på enhagen, hela viklen var full av skäggdopping och gräsand och denna ensamma trana.
Såg denna mycket vackert blommande Stjärnmagnolia nära Folktantvården på Landstinget i Västerås som ger förbudskap om den blomstertid som kommer.
Den första blombuketten i en gräddkanna
Vad glad jag blev när jag såg dessa små blåsippor sticka upp bland torra löv och stickor.
Den här fina bilden på Gräsanden i grenverket tog jag i vattendraget  bakom Kokpunkten (Kraftverket) för någon vecka sedan.
Äntligen är det inte för kallt att kunna ta med alla hundarna på långpromenad, även den lataste kan följa
Man kan börja undra vart den underbara vår känslan tog vägen som vi hade här för ett par veckor sen. I detta dystra väder så ska man ha turen till att ha en fin ögonsten som lyser upp ens vardag. För min del blir det min lilla sötnos till kusin, som nu också nått sitt halv år som bebis :)
Även övergångsställena blir anpassade till morgondagens arbetare :)
Stalagmiterna och stalaktiterna speglades i den underjordiska sjön i Rörflöjtsgrottorna (Guilin, Kina) så att det såg ut som en hel stad i grottan.
Så här vacker är Britta, världens snällaste Bullterrier, när hon gäspar. Detta är hennes vanligaste sysselsättning: sova. Ibland vill hon springa lite i skogen, men trivs allra bäst i knät eller vid matskålen.
Det är att få en bild av hur det var förr i skogen en upplevelse!
Trots vårtecken som blåsippor och fjärilar är lilla Isa trött på att vänta på våren och att få gå ut. Fönsterbrädan lämnar hon sällan och att jaga fåglarna som flyger förbi utanför fönstret är en av favoritsysslorna.
huggormen ligger och solar i kolbäck.
Jag och min ponny Dimmans Dizasther på en tävling i Fagersta, efter jag hade hoppat klart var jag så himla glad och nöjd, jag tycker verkligen det fångas i bilden!
det är tagit i sala hemma hos kevin
En ljuslykta som pryddes av blommande forsythia blev möjlig av 10 cm snö som föll natten mot påskaftonen. En vacker kvällshimmel ökade på stämningen.

Mer läsning

Annons