Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre våldtäktsöverfall på mindre än ett dygn

Nu rubricerar polisen söndagskvällens överfall som försök till våldtäkt. Och mycket tyder nu på att det är samma våldtäktsman som på söndagsmorgonen utsatte två kvinnor för våldtäkt och våldtäktsförsök.

Annons

– Det finns en hel del som tyder på att det är samma gärningsman. Vi har ett signalement vid de tre överfallen på söndagen som överensstämmer ganska bra. Även tillvägagångssättet gör att man kan misstänka att det är samma man, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Polisen misstänker att det rör sig om en av de två våldtäktsmän som satt skräck i Örebro det senaste året.

På söndagsmorgonen utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök på Väster. En stund senare utsattes ytterligare en kvinna för en våldtäkt.

Strax efter halv nio på kvällen var det dags igen. En man skall då ha trängt sig in i en kvinnas lägenhet på Tunnelgatan och sedan slagit ned henne.

Under natten medgav alltså polisen att det finns saker som tyder på att det skulle kunna vara samma gärningsman. Men polisen var fortsatt förtegen om detaljer kring händelsen.

– Det råder strikt förundersökningssekretess. Vi kan inte släppa på detaljer eftersom vi behöver spara på dem av utredningstekniska skäl, säger Anders Wallin.

Under natten deltog tolv polispatruller i sökandet efter gärningsmannen. Polisen vill inte säga hur många polismän som är i tjänst - men uppger att det är ett ”betydande antal”.

– Det är länspolismästaren personligen som satt ned foten och sagt att vi nu måste göra vad som står i vår förmåga för att få stopp på överfallen. Vi har stora resurser igång, säger Torbjörn Carlson, Örebropolisens informationschef.

Varför eskalerar mannens överfall?

– Vi vet inte om det är så och om det rör sig om samma gärningsman.

Annons