Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tror ni på Lisa Frost?

Det var inte första snön som föll för säsongen men ändå blev reaktionerna fler denna morgon än igår morse.

Annons

Inför natten till torsdag varnades det för snöfall eller blötsnö i delar av östra Götaland samt sydöstra Svealand. Tyngdpunkten på snöfallet försköts något söderut och landade i områdena från nordvästra Skåne upp till norra delarna av Kalmar län. Det kom alltså ingenting till Stockholm, vilket gjorde det lite besvärligt för Lisa Frost att varna Stockholmsområdet även natt mot fredag.

Hur många skulle tro på henne då? Eftersom prognosen nu såg ut som den gjorde var vi ändå tvungna att gå ut med varning. Inte bara för Stockholm, faktum är att det dröjde ett tag innan varningen utökades dit. Det var främst till Sörmland som det väntades snöfall som kunde nå upp i varningsnivå. I regel varnar man först när det väntas minst 5 mm (omräknat till smält form) på 6 timmar.

Tidigt eller sent på säsongen kan varning skickas vid mindre mängder samt vid risk för halt väglag. Den här natten träffade varningen mer precis. Det största mängderna föll över just Sörmland och angränsande delar av Östergötland och Örebro län.

Mer läsning

Annons