Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tysk kritik mot svensk mordutredning

Den häktade kvinnans tyska advokat är kritisk till hur den svenska polisen skött utredningen av dubbelmordet i Arboga den 17 mars.

Annons

- Den svenska polisen har dröjt väldigt länge med att låta analysera det DNA som säkrats - det är dåligt. Det är väldigt ovanligt här i Tyskland att ett DNA-resultat dröjer så länge som det har gjort och att vi inte fått ta del av analysen ännu, säger Tanja Brettschneider till TT.

Hon har fått besked om att analysen av DNA ska vara klar i början av nästa vecka.

Hon säger dock att hon och 31-åringens svenske advokat, Per-Ingvar Ekblad, som rest till Tyskland för att träffa sin klient, har ett gott samarbete.

Svea hovrätt avslog på tisdagen 31-åringens överklagande av häktningen. Hon hade yrkat att hovrätten skulle upphäva beslutet att hon skulle vara häktad i sin frånvaro. Avslagsbeslutet innebär att kvinnan fortsatt är häktad på sannolika skäl - den starkare misstankegraden - för morden och mordförsöket i Arboga.

Rätten fick ta del av det utredningsmaterial om cirka 170 sidor ur den pågående förundersökningen som åklagaren presenterade för tingsrätten när kvinnan häktades i lördags.

Stockholm (TT)

Annons