Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad blir det för brud-klänning, Victoria?

Det är inte hugget i sten, men sedan länge har det skvallrats om att designern Pär Engsheden kommer att göra Victorias brudklänning. Något som stärker den tesen är att designern, som enda designer, är inbjuden till flera av bröllopsevenemangen.

Annons
2008. Under Nobelutdelningen den 10 december bar Victoria en cerise kreation, enligt uppgift ritad av Pär Engsheden.

Victoria har flera gånger burit aftonklänningar av Engsheden, men även när förlovningen med Daniel Westling eklaterades bar hon en kungsblå klänning av sagde designer.

Att det blir svensk design kan vi nog räkna med, prinsessors val har stort symbolvärde.

När Mary Donaldson gifte sig med kronprins Frederik av Danmark var det dansk design som gällde, liksom spansk design för Letizia Ortiz när hon gifte sig med spanska kronprinsen Felipe.

Det har glunkats om svenskt siden från Almgrens sidenväveri på söder. Det vore kul för då får vi en västeråsvinkel, Almgren föddes här 1816 och startade sitt, småningom prestigefyllda, väveri i Stockholm år 1833.

2007. Victoria bar den här Engshedenklänningen på en galakväll vid ett tredagars statsbesök i Danmark.
2007. En svartvit aftonklänning av det mer säregna slaget bar Victoria under Nobeldagen 2007. Den både hissades och dissades av modepressen.
2007. Vid tack-middagen i Malmö i samband med det danska statsbesöket bar Victoria denna mjuka gröna Engsheden-skapelse. Slanka linjer är att räkna med på lördag.
2008. En bedårande och originell puderfärgad Engshedenklänning blev det vid den sedvanliga kungamiddagen dagen efter Nobelfesten.

Mer läsning

Annons