Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska han ha för sommardäck?

Dick Forsgren kom hem i måndags kväll från en semestertur till fjällen. Där mötte han något underligt i skidspåren.

Annons
Skidspårsnytt! Dick Forsgren tog en tur på sina laggar i Skärkdalen vid Ljungdalen och mötte denne kille som också var ute i spåren, men på ett annorlunda sätt. Undrar vad han ska ha för sommardäck?

Varje vecka ringer VLT upp vinnaren av läsarbildstävlingen Veckans bild för att göra en intervju.

När Dick Forsgren svarar är han mitt uppe i jobbet med att byta till sommardäck på

bilen.

Det kan sätta stämningen för pratet om bilden.

– Jag fick en liten kamera i födelsedagspresent av min fru. Den är behändig och är alltid med i fickan.

Dick Forsgren har haft en stuga i fjällen i 20 år. Den här gången hade han ett par

nyinköpta skidor med sig. De skulle förstås användas i spåren.

– Jag hörde något jätteunderligt i skogen när jag var ute på skidorna. Det mullrade av något 5-cylindrigt, det hörde jag direkt. Jag är lite rallyintresserad.

Dick Forsgren mötte en mycket speciell Audi Quattro. Unik i världen, om man ska tro ägaren.

– En bil med larvfötter, som en kille som har verkstad där uppe har byggt av delar från Kanada. Typen av bil finns tydligen i Kanada, men där har de inte fjädring. Det hade den här.

– Undrar vad han ska ha för sommardäck!

Tog en tur på mina nya laggar och mötte denna kille som ser saken på ett annorlunda sätt.Undrar vad han ska ha för sommardäck.
Denna bil tjatar döttrarna om så fort gräsmattan är fri från snö! Första turen på månader och då kan bli så glad - rent av överlycklig. Vi har haft mycket milda veckor sista veckorna - inget snöfall sedan i februari. Ovanligt för att vara Minnesota, då snön brukar ligga till mitten på april. Dagen då kortet är taget hade vi 25 grader varmt ute.
Jag har haft två stycken rådjur i min trädgård sedan i höstas, som äter av min fallfrukt och har det bra.
Jag har haft två stycken fina rådjur i min trädgård sedan i höstas, som äter av min fallfrukt och har det bra.  Ulla Åhlander
Besökte i helgen sjön Tysslingen utanför Örebro där c:a 3000 svanarrastar innan dom fortsätter sin långa resa mot det nordliga landet.Jag tog nog ett par hundra bilder där, tycker nog den här var en bland dom bästa.
Wilma njuter av att hoppa i vattenpölarna som framkommit av det härliga vårvädret.
Wilma njuter av att få hoppa i vattenpölarna som det härliga påsk vädret lockat fram.
Wilma njuter av att få hoppa i vattenpölarna som det härliga påsk vädret lockat fram.
Taxen Buster klättrar uppför den hiskeliga vallen som nu är ett minne blott....
Taxen Buster klättrar uppför den hiskeliga vallen som nu är ett minne blott....
Årets första humla gladde oss med ett besök bland krokusarna på påskaftonen. Den har hela ryggen full med gula pollenkorn.
Nu är det inne att  ha cykelhjälm, även på Stora Torget i Västerås.
Det började med en docka när vi var till London och nu har min fru 'ett antal' i sin samling av dockor från olika länder och här står några av dem på parad
Snön droppar bort vinternatten sprängs tusen knoppar hoppas Det gör ont, det gör ont när förhoppningar tänds; men nu är det gott att leva !
När jag gick och letade vårblommor i trädgården fann jag denna huggorm vid en stenmur. Den lodräta pupillen visar säkert att det var en huggorm och ingen annan av våra svenska ormarter. Om jag gick för nära kröp den in i stenmuren, så jag fick hålla mig på lite avstånd. När jag tittade på bilderna i hög förstoring kunde jag se min spegelbild i ormens öga.
När jag gick och letade vårblommor i trädgården fann jag denna huggorm vid en stenmur. Den lodräta pupillen visar säkert att det var en huggorm och ingen annan av våra svenska ormarter. Om jag gick för nära kröp den in i stenmuren, så jag fick hålla mig på lite avstånd. När jag tittade på bilderna i hög förstoring kunde jag se min spegelbild i ormens öga.
Vi gjorde en najs utflykt till Ängsö slott på påskdagen och det växte små gula blommor (vintergäck?) lite överallt i det torra fjolårsgräset.
Nu äntligen är flyttfåglarn på väg..................vilken lycka!
Min katt My blev väldigt förvirrad när det var en massa fåglar på TV:n och hon försökte länge att fånga dem.
Blommorna ploppar upp så fort snön försvinner. Så gulligt och ett typiskt vårtecken
Denna fågel har jag sett hela vintern i sitt träd.Hoppas bara att den harklarat sej .
Idag fick brorsan och jag påskägg av matte och matte. Som ni ser så dök jag rätt i korgen. Godis är gott! Glad Påsk önskar Fiona från Gryta
Det är inte bara vi människor som njuter av Brynolf Bagares vaniljsemlor. Även birman S*Skönheten's Jazmine lockades, fast mer av förpackningen. Som tur är hade jag mobilen framme och jag lyckades föreviga hennes fundersamma min innan hon backade ut igen.
För en kostnad av 20 miljoner skall nu det nuvarande stadshuset flyttas till Kokpunkten där det skall bli det för alla västeråsare nya efterlängtade Hopptornet.Kommunalskatten kommer då att höjas med 1:50 kr men politikerna räknar med att tornet skall vara betalt om c:a 10 år. Västerås kommer då att verkligen synas på Sverigekartan vilket ökar turist anströmningen till staden.
Det är inte bara vi människor som njuter av Brynolf Bagares vaniljsemlor. Även birman S*Skönheten's Jazmine lockades, fast mer av förpackningen. Som tur är hade jag mobilen framme och jag lyckades föreviga hennes fundersamma min innan hon backade ut igen. :)
När snövallen smälte bildades denna skulptur, liknande en rauk. 28 mars 2010.
Vår Jack Russel-valp Alfons, 16 månader, leker med en ballong. En sekund senare small ballongen! Alfons undrade mest vart den tog vägen...
Nu är våren på gång.
Koltrastens flykt.
Kan man mysa ihop sig mer än såhär? Leo ligger och har det gott.
Här syns katten Billy genom fönstret på godispåsen. Någon som är lite godissugen kanske?
Farfar lycka.

Mer läsning

Annons