Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsteraktivister greps

(Uppdaterad 10.24) Under morgonen har polisen slagit till mot flera adresser i Mälardalen. Enligt Eskilstuna-kuriren har flera personer gripits misstänkta för brott mot sina politiska motståndare.

Annons

Tisdagsmorgonens polisinsats har enligt Eskilstuna-kuriren lett till att flera personer med kopplingar till en grupp vänsteraktivister som kallar sig Revolutionära fronten gripits. Enligt tidningen utreds ledande personer i gruppen för ett 30-tal brott mot personer i den högerextrema miljön.

I augusti såg vittnen hur fem maskerade män krossade fönster och sprejade på fasaden till en lägenhet på Bjurhovda. Lägenheten tillhör en kvinna med kopplingar till Svenskarnas parti. Revolutionära fronten tog på sig ansvaret för vandaliseringen.

Enligt polisen i Västmanland har inga personer i Västerås gripits, utan gripanden har skett i bland annat Eskilstuna, Stockholm och Göteborg.

För ett drygt år sedan tog Revolutionära fronten på sig angreppet mot ett arrangemang i Kolsva folkets park. Då attackerades en vit makt-spelning i finska föreningens lokaler av ett okänt maskerat gäng. Senare, via sin hemsida, tog den vänsterextrema gruppen på sig ansvaret för händelsen.

Mer läsning

Annons