Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsbördige Anders Edholm tillbaka i politiken – blir Moderaternas nya partisekreterare

På en pressträff under Almedalsveckan avslöjade Moderaterna vem som blir partiets nye partisekreterare. Anders Edholm ska i sitt uppdrag se över partiets organisation. "Onödig energi som i dag slösas på interna stridigheter och persontaktiserande måste upphöra", sade han under pressträffen.

Annons

Anders Edholm presenterades under fredagen av Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra som ny moderat partisekreterare under Almedalsveckan.

Under våren har väljarsiffrorna sett dystra ut för Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Under Almedalsveckan berättade partiledaren också om interna konflikter som drabbat partiet.

Under en pressträff avslöjade hon vem som blir den nya partisekreteraren – nämligen Anders Edholm – och om förhoppningarna att han ska kunna förbättra partiets organisation.

När Anders Edholm tog till orda var han tydlig med att partiets organisation kan behöva förändringar.

– Mitt uppdrag som ny partisekreterare är att hjälpa till att sätta vår organisation igång. Alla våra föreningar, förbund, förtroendevalda i kommun och landsting – och våra riksdagsledamöter ska från och med i höst ha två saker för ögonen. Först: Att vi ska bilda en moderatledd alliansregering efter valet. Och två: Att vi tillsammans med de andra allianspartierna ska bilda majoriteter i kommuner, landsting och regioner runt om i landet, sade han under pressträffen i fredags.

– För att det ska fungera måste vi agera som ett lag. [...] Om vi uppfattas som otydliga måste vi bli mer tydliga. Om vi behöver förbättra våra arbetssätt ska vi göra det, sade han.

Anders Edholm är uppvuxen i Barkarö utanför Västerås, men bor numera i Hammarby Sjöstad i Stockholm. På nittiotalet var han bland annat vice ordförande i Moderat ungdom Västmanland och politisk assistent för Moderaterna i Europaparlamentet.

Därefter har han under drygt tjugo års tid varit verksam inom näringslivet, bland annat som chef på Electrolux och chef för regionverksamheten inom Svenskt Näringsliv.

I april i år klev han tillbaka in i politiken när han blev Moderaternas biträdande partisekreterare. Därefter utsågs han till tillförordnad partisekreterare, efter att Tomas Tobé fick lämna posten i början av juni.

I sin roll som partisekreterare kommer han att ansvara för organisationsfrågor inom partiet.

– Onödig energi som idag slösas på interna stridigheter och persontaktiserande måste upphöra, sade han under pressträffen.

Som biträdande partisekreterare utsågs Johan Berggren, som bland annat har varit politiskt sakkunnig hos tidigare finansministern Anders Borg.

Mer läsning

Annons