Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västmanlänningen vill bekämpa fattigdom

Nu är den här - årets resultat från Drömbarometern, en årligen återkommande kartläggning av svenska folkets drömmar som Lotto/Svenska Spel gör genom Sifo.

Annons

Svenskarnas högsta dröm är ett långt och friskt liv – för sina nära och kära. Men vi drömmer också om pengar, som vi gärna ger bort. Årets Drömbarometer visar på optimism och generositet hos svenska folket.

– Det är underbart att drömmen om god hälsa för våra nära ligger i topp i år. Kanske har vi blivit mer osjälviska efter den lågkonjunktur som varit, säger Birgitta Bosell-Biström, varumärkeschef på Lotto, Svenska Spel.

Och generositeten går igen även när det handlar om pengar, 52 procent säger att de vill ge bort pengar till sina närmaste om de vinner en större summa på Lotto. I fjol drömde svenskarna främst om pengar, men i år är det drömmen om ett långt och friskt liv som ohotat placerar sig som nummer ett på drömtoppen. Dessutom ser svensken mer positivt på sina drömmar.

Västmanland är det län som i störst utsträckning (tillsammans med Södermanland) drömmer om att bekämpa fattigdomen. Att bilda familj är också en utmärkande stark dröm, precis som i Västerbotten och Norrbotten.

Topp fem – svenskarnas högsta drömmar1. Ett långt, friskt liv för sina nära och kära

2. Ett långt friskt liv för sig själv

3. Ekonomiskt oberoende

4. Vinna pengar

5. Hitta kärleken

Mer läsning

Annons