Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans bildvinst är serverad

Christer Landelius fångade både nötkråka och veckans bildvinst.

Annons

En längre tid har Christer Landelius varit intresserad av både fåglar och fotografering. Nyligen gick han med i Västmanlands ornitologiska förening och följde i helgen med föreningen på en utflykt. Det blev en rovfågelstur till Fläcksjön, Västmanland. Christer tycker att det är bra med föreningen.

- De kan säkert visa mig många fåglar och platser jag inte känner till, säger Christer Landelius.

Han berättar att fågeln kom tillbaka flera gånger till fågelbordet för att hämta nötter och Christer kunde lugnt vänta där med kameran.

Han trivs att vara i naturen och har gärna kameran med sig för att fotografera vilda djur.

Vilken fin utsikt man har från den stora plåtburken (lastbilen)! Var på stan häromdagen och såg av en händelse hur fint det speglade sig i lastbilens stora öga (framruta).
Bilden togs en morgon i förra veckan då jag var på väg till jobbet. Jag brukar inte fotografera, men dimman och det bleka ljuset som speglar sig mot fartyget fick mig att stanna och ta en bild.
Bilden togs en morgon i förra veckan då jag var på väg till jobbet. Jag brukar inte fotografera, men dimman och det bleka ljuset som speglar sig mot fartyget fick mig att stanna och ta en bild.
Bilden togs en dimmig och solig morgon när jag var på väg till jobbet i förra veckan. Jag tog bilden med min mobilkamera. Jag fotograferar inte så ofta, men den här morgonen tyckte jag att solljuset reflekterades så fint mot den gamla båten i hamnen bredvid tullhuset.
Efter en bildvisning i Stadsbibliotekets hörsal, tisdagen den 14 februari, kommer jag inspirerad ut på den plats som skall föräras Tomas Tranströmer, vår egen Nobelprisbelönte poet. Belysningen i det stora trädet (en bok!) kastar skuggor och ljus på platsen. I bakgrunden Engelbrektsplan med det vackra huset t.v. och det anskrämliga parkeringshuset t.h.
Trots kraftig förkylning så kunde jag inte motstå att åka ut med pappa och fotografera. Efter bara 10 minuter dyker denna läckra strömstare upp vid Svanå, Västmanland. Strömstaren tycks minsann inte frysa när den sitter vid vattnet och letar efter föda. Trots förkylning så blev helgen ganska lyckad trots allt!
Va´kul att få låna mormors spark och glida fram på den fina isbanan.Solen sken och Judit var glad och sparkade med väldig fart, roligt var det också att sitta på sparken när mormor Birgit for iväg, det blev ett par kilometer.
Harley är ute på landet och rastar sin matte Sanna.
Testade lite med mitt Macro-objektiv och det blev bl.a. denna bild och det är ju glasklart vad han har i tankana
Kontrastrikt och glatt en solig vinterdag.
lite kontrastrikt och glatt en fin vinterdag.
Tidigt vårtecken en strålande solig och kall dag i februari.
kanske något för vikhockey
I fredags passade denna vackra andhona på att njuta av det  underbara vårlika vädret. Hon uppvisade en sån skönhet, trots bristen på färggrann  fjäderdräkt. Därav bildtiteln.
Min dotter Maja 3,5 år tyckte att det var spännande att mata änderna. Hon var så glad efteråt och berättade att de var fina och snälla.
Maja 3,5 år tyckte att det var spännande att mata änderna. Hon var så glad efteråt och berättade att de var fina och snälla.
Maja 3,5 år tyckte att det var roligt att mata änderna. Hon sa att de var fina och att de var snälla. Det var en stolt och glad tjej som gick därifrån efteråt.
Den här hunden tycks gömma sig bakom en stolpe. Flera gånger ställde den sig vid stolpen och stirrade in i kameran
Plötsligt blev det några plusgrader
Min dotterson Tim Kjellén tränade cross på Göta MS crossbana i Enköping.
Det vaknade till en stund och kikade på oss i Björnöskogen, mitt på dagen. Min fru och jag förstod att spöket tagit miste på 12 och 12. Det somnade snart igen.
bland ett hundratal änder i svartån är den lätt att missa i mängden för ett ovetande öga.på bilden är det inte en gräsands hane och två honor.anden nederst är en stjärtands hona som stannat i sverige över vintern.
Nötkråkan gör skäl för sitt namn. Bilden tagen under en trevlig utflykt med Västmanlands Ornitologiska Förening 18/2.
Doriz älskar att busa i snön
Skymningen vid svartån
Ur rätt vinkel och med solens hjälp ser det nästan ut att brinna i trädet.
Från rätt vinkel och med solens hjälp ser det nästan ut som om det brinner i trädet.
Kulle av hopskjuten is med snötäcke. Västeråsfjärden vid Kattskär. I bakgrunden t.h. syns Elba.
Min pojke och jag på Alla Hjärtansdag. Vi kunde inte låta bli att fotografera oss själva med ett hjärta till äran av dagen!
Ett rådjur på besök i trädgården.
Den femtonde Februari 2012 var jag utanför Rönnby, Västerås för att ta en massa foton på vår vackra natthimmel. Jag tyckte att himlen såg något annorlunda ut rorrut, så jag tog ett foto för att se om det var ett stort molntäcke. Men det visade sig vara norrsken! Helt otroligt! Var ute i lite mer än två timmar och fotade. Av bilder som jag tog fick jag också en vacker timelapse.
Skerfes topp i Rapadalen Stupet är 700 meter rakt ner!
Det är ljust hela dygnet. Man blir aldrig trött.
Även vinterid har vi många vackra platser utefter Mälarens stränder som nu även Västerås stad gjort ännu bättre.
Trött kille efter lek och bus ute i snön.
Motljus funkar alltid. Här taget från balkongen på en stuga i Idre 2001
Altea Mellberg, 6år, springer 60m slätlöpning i VF cupen. Altae tränar och leker med kompisarna i träningsgruppen Aroskämparna i Västerås Friidrottsklubb. Att springa är sann lycka för pigga barn.
Altea Mellberg flyger fram i VF cupen, 60m slätlöpning. Altea tränar och leker friidrott i träningsgruppen Aroskämparna, ett gäng med barn mellan 6 och 10 år.
Solens första strålar lyser på Ripfjället
Vem kan ana att regnbåge liksom blixten kan slå till när som helst!!!Var ute på en fotograferings promenad och fick syn på den vackra regnbågen. Stod och välja vinkel när ett par unga tjejjer joggade förbi. Hann se vad som var på väg att händla och lyckades trycka i just rätt ögonblick.
Staren uppehöll sig i Kanikbo Lundby under vecka 6. Fotot togs i fredags 10/2 av Oddvar Falk.
Snöskata som den kallas Björktrasten Förser sig vid fågelbordet av div frö bland Koltrastar o Talgoxar mm. Det kommer att bli svårt att dra mask ur gräsmattan nu.
Jag och min kompis bakade cupcakes till alla hjärtans dag.
Titta vilka fina raggisar jag fått! Gosiga, varma och hemstickade. Philip snart 5 månader verkar riktigt stolt över sina ny raggsockor.
En tidig morgon på en strand i Sabah på Borneo tog jag denna vackra bild! Det var bara jag och ryttaren med sin häst. Vackert och fridfullt!
När jag var och hälsade på min kusin som jobbar med hästar så passade jag på att fota dom här turturduvorna
Nu vilar naturen och lagt ett täcke över sig!
Nu vilar naturen och lagt ett täcke över sig!
Annons