Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill du bli räddad av en kvinnlig brandman?

Tiden det tar för dig att svara på frågan avslöjar du dig.

Annons
Lars-Erik Hedlund.

Genom att mäta hur snabbt en person svarar på ett påstående som:

"Jag skulle gärna vilja se en kvinna som statsminister i Sverige" avslöjar Lars-Erik Hedlund om svaret är ärligt eller inte.

Funderar du för länge kopplas din inre politiskt korrekt-polis in och gör jobbet åt dig.

- Då hinner du bedöma om svaret är socialt önskvärt. 

Lars-Erik Hedlund visade i en avhandling vid Uppsala universitet hur ett personlighetstest kan göras lögnsäkert. Med papper och penna och gott om tid på sig att kryssa i frågor i ett test är risken mycket större att personen gör taktiska bedömningar av sina svar.

Med ett datorbaserat test som inte bara registrerar svaren utan också betänketiden ska testet vara mer lögnsäkert. Resultaten stämmer helt enkelt mer överens med vårt inlärda förhållningssätt till omvärlden när svaren lämnas mer omedvetet och automatiskt.

För fördomar har vi alla.

Finns det något bra med fördomar?

-När vi levde på stäppen fanns det säkert en befogad rädsla för främmande. Men i dag. Nej.

-Fördomar är ofta negativa föreställningar framsprungna ur okunskap, rädsla och någon slags identitetslöshet. Det kan inte vara positivt i ett upplyst samhälle.

Vlt.se har gjort två bildspel. Ett där en ung adopterad tjej resonerar kring hur det är att vara helsvensk innuti men se asiatisk ut, och ett annat där en äldre man berättar hur gammal han känner sig egentligen.

-Kul. Det är två grupper som är utsatta för fördomar. Fördomar drabbar ofta svaga grupper. Den som är fördomsfull har inga kostnader för sin attityd.

Varför vill du komma åt fördomar med hjälp av ett lögnsäkert test?

-Personligen tycker jag att den ska användas i arbetssökarsituationer, det är där den verkligen behövs.

Varför då?

-När vi söker jobb visar vi vår ljusa sida. Dagen efter när vi börjar på jobbet följer den mörka sidan med också. Det är för att få rätt människa på rätt plats, i en mix av personer som harmonierar med varandra.

-I tider där det är ont om jobb tenderar man att söka jobb man inte passar för. En inåtvänd typ söker jobb som utåtriktad säljare, och får hela tiden kämpa mot sin personlighet. Det måste vara tärande.

Några avslöjande påståenden

Här följer några av de 240 påståenden som Lars-Erik Hedlund använder i sitt datorbaserade personlighetstest. Testet använder en femgradig skala där man prickar in om påståendet stämmer helt eller inte alls:

 Om jag har fördomar behåller jag dem för mig själv.

Jag har lätt att förstå andra.

Jag har inga krav på mig själv att jag ska vara perfekt.

Diskriminering av invandrare är inte längre ett problem i Sverige.

Läroplanen bör ändras efter flickors behov.

Mer läsning

Annons