Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnarbilden lurade i vassen

Annons

Linda Öberg är lärare i Hallstahammar. Hon bor på landet och tycker om att vistas i naturen. Linda Öberg besöker gärna Ekeby våtmark i Eskilstuna för att titta på fåglar. Det var där hon, i september, fångade bilden som blev veckans vinnarbild.

– Den här dagen var det lugnt med fåglar, när det plötsligt rasslade till i vassen. Jag tittade dit och fick se den här svanen, snabbt slängde jag upp kameran och tog en bild. Jag vet inte vem som blev mest rädd, svanen eller jag.

Linda fotograferar ofta och gärna djur. Hon bor på landet och har en ganska tam räv som går där och den finns det många bilder på. Linda tycker att svanarna är tacksamma att ta bilder på och den här gången gav det en vinst. Om trisslotterna också ger vinst återstår att se.

Trots sommarvärmen i förra veckan sedan så drog sig inte hösten för att göra sig påmind på sitt eget lilla vis.
Tyckte det var komiskt med ett hundbad på Kattvägen
Visst blir jag fin? Alva 2 år älskar allt som man kan smörja in sig med, som handkräm, läppstift och lypsyl. Så fort hon ser mammas lypsyl så vill hon också ha!
Tittar man ca. 20 grader till vänster om månen så ser man tydligt planeten Jupiter som nu är nästan full, och tittar man runt Jupiter så kan man se några av dess månar Io, Europa och Gandymedes på bilden om jag inte tar fel.Ni på VLT borde kunna ta en mycket bättre bild natten mot tisdag som skall bli klar, jag klarade denna bild med en 200 mm lins. Gör ni det tar jag inte illa upp.
Vacker dag, blå stol och stilla vatten!
Det var magi i Finnåker, fotomotiv överallt
Än lever sommarens starkaste individer och växtlighet vidare och påminner oss om dess värme, grönska och liv när vi nu trätt in i en kallare årstid.
Än lever sommarens starkaste individer och växtlighet kvar och påminner oss om den sol och grönska som varit och nu är på väg att gå.
Än lever sommarens starkaste individer och växtlighet kvar och påminner oss om den sol och grönska som varit och nu är på väg att gå.
Än lever sommarens starkaste individer och växtlighet kvar och påminner oss om den sol och grönska som varit och nu är på väg att gå.
Har flera gånger funderat på att åka ut och fotografera Sveriges vackra landskap vid soluppgång. Min sambo gav mig idéen att åka ut till Strömsholms Slott. Så jag packade mina saker och ställde väckarklockan...Bilden har tagits kl 06:30.
När jag gick på promenad med min hund Sally, tittade jag lite extra på detta underliga äppelträd. Vid närmare betraktande såg jag två älgar som mumsade på äpplen.
Sommaren är slut och skogens lövträd har fått sin gula höstfärg.Labradoren Bella är på hemväg efter att ha varit på en eftermiddagspromenad. Husse gick före och tog bilden.
Hösten har flyttat från träden och ner på gatorna.
Konfunderad Saga - blandras Rex/Burma.
Konfunderad Saga - blandras Rex/Burma.
Jag tycker den ser mycket glad ut, ekorrar gillar jag mycket .Trivsamma djur .
Ooops... Hotell på färd över Västeråsfjärden till färjehamnen.
Jag å min hund var ute å knatade å han försöker hitta en kotte eller en pinne. Buster njuter å få springa av sig i mellan åt.
Nästan alltid avgår leken med seger. Ju större rastgårdar desto mindre chans till konflikt, precis som för människor!
Ett plötsligt möte med en orädd liten ekorre.
Lövkastning är en av dem bästa sakerna på hösten!
Den här vackra svanen skrämde livet ur mig när jag gick förbi och det rasslade sta i vassen:) Skrämselfaktorn plus att han eller hon påminner lite om en spöke med vingarna utsträckta inspirerade till bildtiteln:=)
Solnedgång vid Lögarängsparken
Se Så Vackert Jag poserar
Norska Skogskatten Agnes Poserar fint ,Se Så Vacker Jag är
Se så Söt jag är ,denna vackra natur bild Fota jag på Lady på  en promenad som jag Och Grannen gick, på en skogsväg där vi bor
Fick så snygga blommor av en kompis.Tog ett foto från undersidan av den nästan genomskinliga Rosenskäran.
Påfågelhane i sin fullaste prakt.
Fåglarna sprättade frön från fågelbordet den gånga vintern och detta gjorde att dessa frön grodde och blev till nya solrosor. Nu passar de på att smaka av årets skörd.
När de mörka molnen börjar hopa sig kan det vara skönt att veta att det finns en strimma av ljus någonstans.
Den här lilla chihuahuavalpen träffade jag för ett tag sedan.Då var hon 10 veckor och full av bus! Det var omöjligt att ta foton av henne när hon var vaken-hon var inte stilla en sekund! Jag fick passa på när hon tog en siesta...zzzzzzz
Det är inte fisken som behöver vara det viktiga vid fisket.
Vid den årliga drakleken i skogen vid Västerås waldorfskola, kämparmänniskor och änglar mot de förskräckliga drakarna. Här ledsagas ettav skolans barn av en ängel. I år, liksom tidigare år, besegrades drakarna efter en djärv kamp och fick lägga sig platta inför det modmänniskorna visade tillsammans med de goda, beskyddande änglarna.
En promenad i dimman
I Kolbäcksåns vatten visade naturen upp hela höstens färgskala. Vackert tycker jag som gillar vackra färger.
En stolt Stolt Fjällskivlingi en vacker och originell miljö.
Beundrade min vackra trädgårdsnävor i solen och såg den lilla insekten i blomman.
Här kan man snacka om balanssinne, sett på Grand Canaria V39, Playa Inglés.
Nisse och husse samtalar om hösten.
Nu fyller talgoxarna sina vinterförråd.
Min bonusson Jocke med hunden Sigge i knät beundrar utsikten från
Alvin, dansk-svensk gårdshund, i sin absoluta favoritmiljö.
Tagen den 4 oktober 0700 i trädgården. Han hade sällskap i form av älgko med kalv och en kviga.
Älgarna åt päron och äpplen på träden för att sedan ta igen sig på grannens gräsmatta. De drack lite vatten i studsmattan och gick sedan långsamt iväg mot skogsområdet.
Mina barnbarn Anna, Linus, Terese och Jessica efter ett kvällsdopp vid Lövudden.
Höstens röda och gula färgnyanser på växtligheten och gamla sjöbodar bildar en helhet i vattenspegeln där även gamla kraftvärmeverkets tegelfasad avbildas
Snart är vintern här...
Grabbarnas ungdomstradition med sena höstbad i Långsjön skulle plötsligt återupplivas efter 30 år denna underbara oktoberdag!
Våran son Elvin Hoijar som är ute på en promenad en härlig höstdag i oktober.
Av den bukett som jag köpte för ett tag sedan, fanns denna vackra blomma kvar. Fortfarande fräsch.
En dag begåvades vi med en stor hink gula kantareller.Döm om vår förvåning när vi hittade denna lilla rara familj.Den både värmde och glädje oss alla.

Mer läsning

Annons