Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsång i solen

Visor, musikal och sol. Petra Jablonski sjöng och ledde allsång på Elbakajen.

Det är fullt på kaféet Carlsson på kajen. Några äter mat, andra nöjer sig med en glass.

I ett hörn sitter sångerskan Petra Jablonski bakom ett piano och sjunger musik av bland andra Kurt Weill och George Gershwin.

Klockan är sju men det är fortfarande varmt så att det förslår. Ett 20-tal personer sitter på bänkarna utanför kaféet och njuter av musiken och sommarkvällen.

Allsångskvällarna på Elbakajen har hållit på några veckor. Varje onsdag under sommaren uppträder olika artister på Carlsson på kajen. Det är gratis inträde och om det regnar blir det inställt.

Det finns inga allsångshäften utan det är upp till artisterna hur mycket allsång det blir. Petra Jablonski väljer att sjunga mest ensam men har även stoppat in några allsångslåtar.

– Nu sjunger vi Teddybjörnen Fredriksson, säger hon och får några kafébesökare att hjälpa till med refrängen.

Det är vindstilla men ändå lyckas brisen från Mälaren förstöra några låtar. Noterna blåser ner och Petra Jablonski stannar av, plockar upp och börjar om. Allsångskvällarna på Elbakajen arrangeras i samarbete med Västerås stad och Västmanlandsmusiken.