Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots storspel av Åsberg i målet – VI lyckas inte sänka tabelljumbon

VästeråsIrsta HF och IFK Tumba HK möttes under måndagen i Bombardier Arena. Med endast sju matcher kvar, efter mötet, så var det viktiga poäng för VI att plocka.

Annons

Men trots att Tumba är tabelljumbon så gav de VI en tuff match och VI kunde inte plocka hem vinsten. Matchen slutade 28-28 (14-15)

VI hade 12 poäng före matchen, en poäng efter Rimbo HK Roslagen och en poäng från säker mark. Tumba däremot gick in i mötet med endast 6 poäng på 18 matcher. Det var hemmalaget som startade starkast och vänsterkantspelaren Anton Andreasson plockade poäng.

Även Nicklas Åsberg gjorde en bra match i målet, och räddar både frilägen och straffar. Men trots övertag i de första 8 minuterna klev Tumba förbi och kunde för första gången i matchen ta ledningen (3-4) och drar sedan iväg till 6-10 när det återstår 16 minuter av havleken.

– Det är blandade känslor i dag. Vi ligger under i stort sätt hela matchen men lyckas återhämta oss två gånger, säger tränaren Andreas Bamberg efter matchen.

VI-spelarna visar inget självförtroende i man-man situationer, gästerna vinner avgörande bollar gång på gång. Men då kliver Linus Eriksson fram och börjar utmana i anfallet. Han gör ett par mål framåt och plötsligt är VI med i matchen igen.

I halvtid står det 14-15 och hemmalaget har allt att vinna i andra halvleken. Men det är ett taggat Tumba som kliver in på planen efter vilan. Det märks att gästerna är här för att plocka poäng.

10 minuter in i andra står det 19-24.

Och då kliver vänsterkanten Anton Andreasson in igen – och börjar kontra. VI kliver upp till 21-24, 22-24, Nicklas Åsberg stänger igen i målet.

Och nu börjar VI spela handboll med självförtroende och även publiken vaknar till liv. 26-26 när det är fyra minuter kvar och nu kliver VI förbi, men Tumba jagar. Trots storspel av Nicklas Åsberg lyckas Tumba kvitter till 28-28.

Men när det är knappa minuten kvar åker en Tumbaspelare på två minuter för tredje gången och drar därmed på sig ett rött kort. Vi har chansen att avgöra, men lyckas inte.

– Ja, vi har ett guldläge i slutet, men vi kastar bort det, säger Bamberg.

Tumba får ett frikast i sista sekunden, och det blir farligt nära när bollen studsar i stolpen. Men det blir inget mål och matchen slutade 28-28.

VästeråsIrsta-Tumba: 28-28 (14-15)

VI:s målskyttar: Anton Andreason (8), Alexander Stenbäcken (7), Linus Eriksson (6), Hugo Forsberg (3), Jens Lindström (2), Nicklas Åsberg (1), DAniel Cederoos (1)

Mer läsning

Annons