Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler nya företag

Nyföretagandet i landet ökar med drygt 17 procent. Det visar en sammanställning av ny statistik från Bolagsverket som företaget Visma Spcs låtit göra.

Juli, som är den minst aktiva registreringsmånaden på året, noterades för 2 973 nya företag, det är en ökning med 17,2 procent. Under årets sju första månader noterades en ökning med 17,6 procent, i samtliga lön ökar antalet nya företag.

I Västmanland startades 729 nya företag under perioden januari till juli i år, det är en ökning med 26,1 procent. Det är den största ökningen i hela landet.

Tendensen att antalet aktiebolag ökar mest står sig, det är en effekt av att kravet på minsta aktiekapital halverades den 1 april i år.

– Om den positiva trenden håller i sig kommer vår prognos på 60 000 nya företag under 2010 att överträffas, säger Lars Fredell på Visma Spcs.