Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler tar hjälp av stylister inför bostadsförsäljningen – hög tilltro till att homestyling höjer priset

Svensk Fastighetsförmedlings trendrapport visar att allt fler säljare av bostäder använder så kallad homestyling inför försäljningen.
Dessutom visar rapporten att svenska folket har hög tilltro till att homestyling påverkar slutpriset vid en bostadsförsäljning.
27 procent av de tillfrågade i undersökningen tror att homestyling gör att priset ökar med upp till tio procent.

Mäklarfirman Svensk Fastighetsförmedling presenterar sin nya trendrapport som bland annat visar att svenska folket tror att homestyling påverkar slutpriset vid en bostadsförsäljning. Homestyling innebär att en inredare eller stylist ställer i ordning bostaden inför visningen, exempelvis genom att ändra möblering eller sätta upp nya tavlor i bostaden.

Trendrapporten är en riksrepresentativ undersökning genomförd av Kantar Sifo där svenskarna gett sin syn på framtidens boende.

Enligt Svensk Fastighetsförmedling väljer fler och fler säljare att ta hjälp av inredningsstylister när de ska sälja sin bostad samt att fler har blivit intresserade av inredning, vilket syns i mäklarannonser.

Läs även: 14 nakna detaljer – inred med snippor och snoppar

Mäklarfirman konstaterar även att hela 27 procent av de svarande i undersökningen tror att homestyling höjer slutpriset med sex till tio procent.

– Det är kul att svenskarna är så intresserade av inredning. Allt fler väljer att använda sig av en inredningsstylist inför bostadsförsäljningen vilket hjälper köparen att visualisera hur det kan se ut när de själva flyttar in. Detta leder ofta i sin tur till ett högre försäljningspris och blir därmed en god investering. Rådgör med din mäklare vad som är bäst för din bostad när det är dags att sälja, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Läs även: Här kluckar det under köksgolvet – de bor året runt i sin sjöbod: "Folk blir helt tagna"

I TV-inslaget här ovanför berättar Jenny Gamnis, stylist på Fastighetsbyrån i Borlänge, mer om hur hon jobbar med homestyling.

Läs även (Plus): Jenny stylar bostäder inför visningarna: "Det gäller att förmedla en känsla"

Ur undersökningen:

Hur mycket tror du att homestyling generellt påverkar slutpriset vid försäljning? (Svaren redovisas så här: Totalt, Man, Kvinna)

Jag tror det påverkar slutpriset negativt: 2 %, 2 %, 1 %.

Ökar slutpriset med 1-5 procent: 21 %, 25 %, 18 %.

Ökar slutpriset med 6-10 procent: 27 %, 27 %, 27 %.

Ökar slutpriset med 11-15 procent: 13 %, 13 %, 13 %.

Ökar slutpriset med 16-20 procent: 7 %, 5 %, 10 %.

Ökar slutpriset med 21-25 procent: 3 %, 2 %, 4 %.

Ökar slutpriset med 26-30 procent: 1 %, 0 %, 1 %.

Ökar slutpriset med över 30 procent: 1 %, 1 %, 1 %.

Tveksam, vet ej: 25 %, 24 %, 26 %.

Fotnot: Trendrapporten 2017 är genomförd under maj 2017 i form av en webbenkät via undersökningsföretaget Kantar Sifo. 2 332 personer mellan 18 till 65 år deltog i undersökningen som är statistiskt säkerställd och riksrepresentativ. Det meddelar Svensk Fastighetsförmedling i sitt pressmeddelande.